CONDUCEREA RAIONULUI STRĂȘENI, în vizită la Biblioteca Județeană „Vâlcea”


La inițiativa Consiliului Județean Vâlcea, joi, 15 decembrie 2022, Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea a fost gazda unei delegații din Republica Moldova, constituită din reprezentanți ai Consiliului Raional Strășeni.
Însoțită de cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vâlcea – Andra Bică și Florian Marin, delegația formată din Viorel Jardan – președintele Consiliului Raional Strășeni, Sergiu Botnaru și Vasilica Anghel – vicepreședinți ai Consiliului Raional Strășeni, Liliana Rusnac – șef secție proiecte investiționale, Andrei Fistican și Lilian Botnaru – primarul comunei Lozova, a participat la un tur ghidat al instituției de cultură din județul nostru.
Conf. univ. dr. Remus Grigorescu, managerul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, a prezentat un scurt istoric al instituției, subliniind rolul și importanța acesteia în comunitatea locală. S-a discutat, în egală măsură, și despre oportunitatea dezvoltării relațiilor de cooperare culturală și despre posibilitatea inițierii în viitorul apropiat a unor proiecte comune. Delegația de peste Prut a poposit și la Secția „Fond documentar” a bibliotecii vâlcene, unde a admirat o parte din cărțile de patrimoniu aflate în colecțiile instituției de cultură.