Expoziție de fotografie la Teatrul Anton Pann: „Elvira Godeanu” pe acordurile violoncelistului Mircea Suchici


Miercuri, 30 octombrie, începând cu ora 17.30, în foaierul Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea va avea loc vernisajul expoziției de fotografie ce se intitulează „Ex libris Elvira Godeanu”. Expoziţia este organizată de Teatrul Elvira Godeanu din Târgu Jiu prin bunăvoința actorului, poetului şi editorului Revistei „Ceaşca de cafea” George Drăghescu. Evenimentul pune în valoare figură emblematică a actriței Elvira Godeanu, cea care a dat numele teatrului din Târgu Jiu și cuprinde 100 de lucrări pe teme teatrale: pictură, portretre, grafică, lucrări ce poartă semnătura a 49 de artiști din Târgu Jiu și nu numai. „Această expoziție este un semn de recunoștiință față de patroana nostră spirituală”, a declarat George Drăghescu.
Expoziția care s-a bucurat de aprecierea unor nume cunoscute în arta teatrală precum Oana Pelea, Horațiu Mălăele, Florin Piersic și a altor actori, a avut un real succes, lucrările fiind expuse atât la teatrul din Târgu Jiu, la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova, cât și la Teatrul din Petroșani. Pe 30 octombrie va avea loc vernisajul acestei expoziții la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, urmând ca, pe parcurs, să ajungă la Teatrul din Turda, din Cluj sau în alte teatre din țară.
La vernisajul acestei expoziții sunt invitați poetul Ion Popescu Brădiceni si violoncelistul Mircea Suchici, un maestru în arta interpretativă, un nume pe care dumneavoastră l-ați descoperit pe scena filarmonicii vâlcene. El va susține un microrecital pe tema expoziției de fotografie. Activitatea lui Mirce Suchici în domeniul artei interpretative este vastă și apreciată la superlativ. Expoziția care va fi găzduită de Teatrul Anton Pann pe o perioadă de două săptămâni și sperăm că va fi în atenția unui număr cât mai mare de vizitatori interesați de doamna teatrului românesc, Elvira Godeanu, cunoscută pentru rolurile de film, radio, teatru, voce formată la generația de aur a marilor artiști interbelici.
• Daniela ȘTEFĂNESCU