Emoții pentru elevii de-a XI-a și a XII-a


. incep simulările pentru Bacalaureat
În perioada 18 -21 martie, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea organizează simularea probelor scrise din cadrul examenului naţional de Bacalaureat. Simularea se adresează unui număr de 2.863 elevi în clasele a XII-a/zi şi unui număr de 268 elevi clasele a XIII-a seral/ frecvenţă redusă, dar implică şi participarea în număr de 2.859 a elevilor claselor a XI-a zi şi unui număr de 382 elevi clasele a XII-a seral/ frecvenţă redusă, învăţământ de masă, înscriși la începutul anului şcolar 2018 – 2019.
La nivelul județului Vâlcea, conducerile celor 25 de licee sunt pregătite să organizeze în condiții de examen, cu supraveghere audio/video și cu profesori asistenți simularea, care va începe mâine, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Următoarea probă, cea obligatorie a profilului, va avea loc miercuri 20 martie, iar joi 21 martie- proba la alegere a profilului şi specializării, doar pentru elevii claselor a XII-a. Rezultatele vor fi comunicate pe data de 29 martie. Probele vor începe la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a dezvolta temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. Notele obţinute nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinţii acestora.
Președintele Comisie Județene Bacalaureat 2019 este prof. Andra Bică, inspector școlar general. Datele ne-au fost furnizate de Adina Dobrete, inspector management IȘJ Vâlcea.