Elevi de la trei școli din județ, vizitați de polițiști


În data de 23 octombrie 2023, angajați ai Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier, Biroul Rutier, Biroul Siguranță Școlară și Poliția Orașului Băbeni au desfășurat activități informative-preventive pe linie de educație rutieră la trei unități de învățământ (din municipiul Râmnicu Vâlcea și din orașul Băbeni). Astfel, peste 400 de elevi și cadre didactice au luat parte la activitățile organizate de polițiști.

Cum s-au desfășurat întâlnirile elevilor cu polițiștii?

Elevilor le-a fost prezentat laboratorul de educație rutieră, dotarea acestuia, precum și aspecte din legislația rutieră și cazuri concrete din activitatea de zi cu zi a polițiștilor rutieri. Copii s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice. Totodată, le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, mopedele, trotinetele electrice sau motocicletele, precum și la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în mijloacele de transport sau la locul de joacă.
„Pentru ca cei mici să fie mult mai receptivi la activitate, au fost organizate și jocuri educativ-distractive cu implicarea activă a copiilor. Polițiștii le-au prezentat o serie de reguli elementare de circulație, s-a vorbit despre trecerile de pietoni, semafoare, traversarea drumurilor, mersul cu bicicleta și semnele de circulație, toate în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere. Activitatea a avut un impact pozitiv asupra copiilor, cu efect benefic și util, în scopul înțelegerii regulilor de circulație. Poliția Vâlcea încurajează disciplina în stradă, continuând a dezvolta noi moduri non-formale de abordare a siguranței rutiere în rândul copiilor”, au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.