Edi Stoica, Bogdan Geantă şi Adrian Popa – „viteziştii” Damilei


• aceştia au parcurs cele mai lungi distanţe la testele fizice de duminică


După vizita medicală pe care au efectuat-o, vineri dimineaţa, la Centrul de medicină sportivă din Craiova, fotbaliştii Damilei au avut de trecut alte teste fizice la finalul săptămânii. Duminică, pe pista Stadionului „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, cu începere de la ora 10.00, antrenorul Claudiu Niculescu a programat o şedinţă de evaluare fizică, la care au participat 20 jucători de câmp şi cei trei portari din lot. Împărţiţi în trei grupe, fundaşi, mijlocaşi şi atacanţi plus portari, „verzii” de la Damila au avut de parcurs distanţe din ce în ce mai mari în aceeaşi unitate de timp, cu pauze de câteva secunde între alergări. Fiecare jucător a avut ca barem 16 lungimi, toţi componenţii lotului reuşind să atingă acest „obiectiv”, iar mulţi dintre ei chiar să îl depăşească.

La finalul sesiunii de pregătiri derulată pe parcursul a două ore, antrenorul Niculescu a dat verdictul. Eduard Stoica (grupa fundaşilor) – 22 lungimi parcurse, Bogdan Geantă (grupa atacanţilor) – tot 22 lungimi şi Adrian Popa – 21 lungimi au fost cei mai sprinteni din întreg lotul, parcurgând cele mai multe lungimi. De asemenea, rezultate bune au scos şi Daniel Iancu, Rareş Cucui, Mihai Deaconescu, Ionuţ Stoica, Vali Bărbulescu sau nou-venitul Andrei Voican.


Rezultate mai bune comparativ cu cele din iarnă


Fotbaliştii Damilei s-au declarat mulţumiţi la finalul pregătirilor de rezultatele înregistrate, toţi depăşindu-şi timpii obţinuţi în iarnă, pentru toate acestea fiind găsită şi o explicaţie. „Pregătirea bună pe care am făcut-o în iarnă şi programul de vacanţă pe care fiecare jucător a fost obligat să îl urmeze în perioada de repaus şi-a spus cuvântul, iar acum ne-a fost mult mai uşor”, au concluzionat elevii lui Niculescu la finalul epuizantului test fizic.