Bătălia pentru Cupă începe miercuri! Hidroelectra Râmnicu Vâlcea – ACS Urban Titu


• chiar dacă nu deţin foarte multe informaţii despre forţa adversarului, antrenorii celor două echipe declară că se aşteaptă la un joc extrem de dificil


Miercuri, cu începere de la ora 17.30, Stadionul „Hidro” din nordul Râmnicului va găzdui partida contând pentru primul tur al Cupei României la fotbal, între gazdele de la Hidroelectra (campioana judeţului Vâlcea şi câştigătoarea Cupei – faza judeţeană) şi gruparea dâmboviţeană de Liga a III-a ACS Urban Titu. Miza acestei întreceri o reprezintă calificarea în turul secund al competiţiei „knock-out” din fotbalul românesc, numele echipei învingătoare urmând să fie cunoscut după o singură manşă.

Înaintea acestui duel care deschide pentru ambele formaţii sezonul competiţional 2013/2014 în mod oficial, cei doi antrenori principali au oferit, pentru cotidianul nostru, câteva declaraţii referitoare la aşteptările pe care le au de la primul tur al Cupei României.


Enăchescu: „În mod cert ne aşteaptă un meci foarte dificil. Vrem să arătăm că meciul pierdut cu Avrig a fost o simplă întâmplare”


Chiar dacă pornesc din postura echipei cotată cu şansa a doua, având în vedere că au evoluat la nivelul Ligii a IV-a, „energeticienii” pregătiţi de antrenorul Narcis Enăchescu au mari aşteptări de la acest joc şi îşi doresc ca Hidro să fie echipa care va obţine „biletele” pentru turul următor. „În mod cert ne aşteaptă un meci foarte greu miercuri cu ACS Urban Titu. Ştim că ei au jucat în ultimul sezon la nivel superior, în Liga a III-a şi au acumulat ceva experienţă cu echipe de nivel superior. Rezultatul pe care l-au obţinut în urmă cu două săptămâni spune totul, atunci când, într-un meci amical, au reuşit să învingă Rapidul cu 1-0. Nu ne e teamă de acest meci! Şi noi avem în echipă fotbalişti cu multă experienţă, dar trebuie să recunoaştem că adversarii noştri de miercuri pornesc cu prima şansă” (…) „Pentru noi va fi extrem de important să începem sezonul cu dreptul, să obţinem calificarea în turul următor şi să demonstrăm astfel că ceea ce s-a întâmplat la Slatina, în meciul de baraj cu FC Avrig, a fost o simplă întâmplare nefericită şi, în mod cert, echipa noastră poate şi merită mai mult de atât. Pe această cale fac un apel către suporteri să vină la meci şi să ne încurajeze. Până la urmă, acesta trebuie să fie obiectivul principal al oricărui fotbalist sau antrenor, acela de a aduce lumea la stadion şi, indiferent dacă ei te înjură sau te aplaudă, să fie acolo fiindcă fotbalul numai aşa e frumos”, ne-a mărturisit antrenorul Narcis Enăchescu.

Antrenorul de la Hidroelectra ne-a mai declarat că se confruntă cu două probleme de lot înaintea acestei partide, dar speră ca absenţele celor doi fotbalişti să nu pericliteze obţinerea calificării în turul al doilea: „Pentru meciul de Cupă mă bazez pe acelaşi lot pe care l-am avut la dispoziţie pe parcursul campionatului. Totuşi, există două absenţe care sper să nu se simtă prea mult în ecuaţia calificării. Este vorba despre Roncea, care a fost exclus din lot, şi de Nicolaescu, care a suferit o ruptură musculară în meciul din finala campionatului judeţean, cu Posada Perişani, el aflându-se acum în perioada de refacere”.


De partea cealaltă, relaxare totală. Croitoru: „Miercuri începem cantonamentul de la Govora, iar meciul din Cupă este ca unul amical. Pentru noi, Cupa nu reprezintă un obiectiv important”


În exclusivitate pentru „Curierul de Vâlcea”, antrenorul celor de la ACS Urban Titu, Nicolae Croitoru, a declarat că meciul de miercuri cu Hidro nu este unul foarte important, echipa sa neavând ca obiectiv accederea în fazele superioare ale competiţiei. De asemenea, tehnicianul dâmboviţean a mai afirmat că elevii săi vor începe, chiar de miercuri, un cantonament în staţiunea vâlceană Băile Govora, iar meciul cu Hidro s-a nimerit numai bine, jucătorii de la ACS Urban Titu scutind astfel o deplasare lungă şi obositoare. „Să fiu sincer, nu cunosc prea multe amănunte despre echipa vâlceană, dar mă aştept la un meci dificil pentru că ei joacă pe teren propriu. Ştiu însă că nu mă voi putea baza pe toţi jucătorii şi va trebui să apelez şi la improvizaţii. Voi trimite în teren o echipă foarte tânără, alcătuită din mulţi jucători fără experienţă. Miercuri începem cantonamentul de două săptămâni de la Govora, iar meciul din Cupă este ca unul amical. Pentru noi, Cupa României nu reprezintă un obiectiv foarte important, urmând să ne concentrăm pe campionat. Desigur, dacă se va putea să obţinem mai mult din meciul de la Vâlcea, nu ne vom da la o parte şi vom încerca să obţinem calificarea în turul următor. Dar, v-am spus, va fi foarte greu şi pentru noi, chiar dacă suntem o echipă din eşalonul al treilea, pentru că nu avem toţi fotbaliştii la dispoziţie”, a precizat Nicolae Croitoru, antrenorul celor de la ACS Urban Titu.