Economia vâlceană s-a întors la Gala Camerei de Comerț și Industrie


• după o pauză de patru ani, cei mai buni dintre afaceriștii județului au primit recunoașterea oficială la ediția numărul 30

Vineri, 13 octombrie 2023, „Gala Economiei Vâlcene” a reapărut în viața județului datorită eforturilor Camerei de Comerț și Industrie. Revenirea cea mare a readus împreună sute de antreprenori de succes dar și o absență aproape generală a mediului politic și administrativ care a ales să-și recunoască prețuirea și respectul pentru mediul de afaceri prin absență!
În deschiderea evenimentului, președintele CCI a amintit că în județul Vâlcea există peste 12 mii de societăți comerciale active, dintre care 1958 se află în topul care cuprinde primele zece locuri la nivel pe categorii de activitate.124 de firme sunt în topul național, dintre acestea, 17 ocupă primul loc la nivel național, 14 sunt pe locul doi, iar 16 companii se află pe poziția a treia.
Pentru a marca această dezertare nejustificată a mai marilor județului, președintele Valentin Cismaru a punctat amar impactul pe care clasa politică și administrativă l-a avut asupra economiei județului în ultimele trei decenii de când este organizat evenimentul. Tonul sever și ascuțit al acestuia a fost apreciat și chiar repetat de mai mulți dintre câștigătorii serii care au luat cuvântul și au taxat lehamitea mai marilor Vâlcii pentru Gală dar și pentru mediul local de afaceri.
Colegiul Camerei de Comerț și Industrie a hotărât să recunoască activitatea unor societăți cu rezultate deosebite acordând nu mai puțin de patru trofee Simian societăților: BOROMIR IND SRL, DESLEECLAMA SOLUTIONS SRL, DIANA SRL, și MINET SA. dar și peste 200 distincții de excelență.