Din toamnă, ca noutate, Liceul „Pleșoianu”, doar cu clase de profesională


Anul școlar 2019-2020 vine cu o noutate în ceea ce privește Liceul tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”: nu vor mai fi create clase de liceu, ci doar de profesională. Normal, rămân clasele de liceu deja create, și vorbim de încă trei generații, dar, din toamnă, nu vor fi nou-înființate decât clase de profesională. Potrivit declarației inspectorului școlar general, Andra Bică, este singura modificare atât de mare făcută la nivelul unei unități școlare din județ. Dar, există patru clase de profesională, iar mecanicii auto sunt la mare căutare.
„Acum, se pune accentul pe dezvoltarea învățământului profesional”
„În contextul național, când se pune accent pe dezvoltarea învățământului profesional, și pe bună dreptate, când există cerințe din partea agenților economici pentru forță de muncă calificată, transformarea singurei clase de liceu în clasă profesională nu a fost o surpriză foarte mare pentru noi. A fost acceptat ca un lucru ce duce spre normalitate, în acest moment. Un inginer care ar avea ca și parcurs învățământul profesional – liceu ciclu superior – facultate va fi un câștig pentru agentul economic, pentru societate, pentru împlinirea profesională.
Ca și concluzie, am încredere în colectivul de profesori capabil să pregătească elevii pentru Bac, dar există un context, mai mulți factori, de fapt, care au dus la un rezultat defavorabil. Mă refer la factori ce țin de nivelul de intrare al elevilor în liceu, implicarea precară a familiei pentru educarea copilului. Nu este o scuză, dar toți factorii aceștia ne-au fost, în momentul de față, nefavorabili. Ca dovadă faptul că este pentru prima dată când nu avem niciun promovat”, a declarat, pentru cotidianul nostru, ing. Cristiana Bitică, director Liceul „Căpitan Nicolae Pleșoianu”.
În contextul celor declarate de conducerea liceului, trebuie precizat că, doi ani la rând, unitatea condusă de ing. Cristiana Bitică a ocupat locul I pe județ la Olimpiada din aria curriculară tehnologică pe Mecanică.