Trei medii de 10 în Vâlcea, la Bacalaureat


Cum speranța moare ultima, așa a fost și cazul conducerii Inspectoratului Școlar Vâlcea, prin Andra Bică, care a sperat ca după corectarea contestațiilor să avem și noi, la nivel de județ, medii de 10. Și așa a și fost. După rezolvarea contestațiilor, Vâlcea are trei absolvenți de liceu cu medii de 10: Ana Maria Gabriela Berbece de la CNI „Matei Basarab”, Ilie Sergiu Pârvu, tot de la colegiul condus de prof. Alina Vețeleanu și Ștefan Cristian Roată de la CN „Mircea cel Bătrân”.
Imediat au venit și reacțiile, iar prima a aparținut directoarei Alina Vețeleanu (foto) care a precizat, în numele familiei CNI „Matei Basarab”: “Felicitări tuturor celor care au crezut în propria evaluare! După emoțiile intense ale așteptării, au venit rezultatele dorite. Cele doua note de 10, trecerea pragului promovării de către unul dintre absolvenți, procentul de 98,93, multe note mărite…aceasta este imaginea finală. Vă însoțim în drumul vostru sigur spre succes!”
În urma acestor rezultate deosebite, CNI „Matei Basarab” nu pierde locul de lider între licee, urmat fiind însă de CN „Alexandru Lahovari”, iar Liceul „Gheorghe Surdu” coboară pe locul III, urmat de CN „Mircea cel Bătrân”.
A crescut și procentul de promovabilitate la nivel de județ, a examenului maturității, de la 64, 70% la 66,89%. Felicitări elevi! Felicitări, cadre didactice!