Derby pentru primul loc!


faza_oltchim_randers3• Hypo Viena – CS Oltchim Râmnicu Vâlcea, duminică, de la ora 18.00

Calificate în faza următoare a Ligii Campionilor după numai patru etape disputate în cadrul Grupei A, handbalistele Clubului Sportiv Oltchim vor susţine duminică ultimul test important al acestui an calendaristic în cupele europene. Hypo Viena este cel mai puternic adversar al vâlcencelor în Grupa A, iar partida programată la finele acestei săptămâni în Austria se anunţă una „de foc” pentru ambele formaţii. Pentru galacticele de la Vâlcea, acest joc este unul deosebit de important prin prisma faptului că, un eventual succes obţinut pe terenul vienezelor, le-ar aduce calificarea în „primăvara europeană” de pe primul loc al grupei, situaţia traducându-se prin oportunitatea de a întâlni doi adversari mai slab cotaţi în faza grupelor principale şi nu doar unul, aşa cum s-ar întâmpla dacă elevele lui Jakob Vestergaard vor obţine calificarea de pe locul secund. În schimb, pentru campioanele Austriei, partida împotriva omoloagelor din România poate fi considerată precum o sabie cu două tăişuri. Un succes la mai mult de cinci goluri (diferenţa la care au cedat în Râmnicu Vâlcea) le-ar aduce posibilitatea nesperată de a câştiga grupa şi de a accede mai departe din postura de cap de serie, în timp ce, un eşec, fie şi la un singur gol, le-ar pune în pericol până şi calificarea de pe locul secund.

„Mergem să câştigăm la Viena”

Făcând aceste calcule, am putea concluziona că o remiză ar reprezenta rezultatul ideal pentru ambele formaţii: Oltchimul şi-ar asigura astfel prima poziţie în grupă, iar austriecele locul secund. Însă, cum campioanele României sunt principalele candidate la câştigarea marelui trofeu în acest sezon, tehnicianul danez Jakob Vestergaard doreşte să respecte statutul echipei pe care o pregăteşte, afirmând în dese rânduri că va trata orice joc cu maximă seriozitate, obiectivul său fiind acela de a obţine întotdeauna victoria. Referitor la partida din etapa a V-a a grupelor Ligii Campionilor, Jakob Vestergaard a declarat următoarele: „Ştiu că suntem calificaţi în grupele principale, dar vrem să ajungem acolo de pe primul loc al grupei actuale. Pentru aceasta avem nevoie de un succes în Austria. Ne dorim primul loc, ne dorim cât mai multe victorii şi mergem să câştigăm la Viena. Pentru noi este foarte important să ne calificăm de pe primul loc, pentru că astfel vom întâlni două echipe care au încheiat pe locul al doilea în alte grupe”.

Publicul vâlcean, alături de galactice şi în deplasare

Dacă atmosfera incendiară pe care suporterii o creează în Sala Sporturilor „Traian” la fiecare meci al Oltchimului a devenit faimoasă în toată Europa, ultraşii promit să „mute”, fie şi pentru câteva ore, infernul de care au parte formaţiile vizitatoare la Vâlcea şi în Sala „BSFZ Sudstadt” din Viena, adică tocmai în propriul fief al handbalistelor de la Hypo. Fanii campioanei României vor avea prilejul de a-şi susţine favoritele într-un număr destul de mare la Viena, prin intermediul deplasării organizate special pentru ei în capitala Austriei. Chiar dacă partida este programată duminică, plecarea suporterilor va avea loc încă de vineri noaptea, aceştia urmând ca, în cele două zile pe care le vor petrece în Austria, să viziteze mai multe obiective turistice. Pentru iubitorii handbalului care nu vor face deplasarea la Viena, dar care doresc să vizioneze meciul galacticelor, este util să cunoască faptul că întâlnirea va fi transmisă în direct de către postul de televiziune DigiSport1 (duminică, începând cu ora 18.00 – ora locală a României). În celălalt meci al etapei a V-a din Grupa A, programat tot duminică, vicecampioana Germaniei, Buxtehuder SV va primi vizita campioanei Danemarcei, Randers HK.