Cu sprijinul oferit de către DJST, tinerii au descoperit frumuseţile judeţului nostru


Prin intermediul proiectului „Educația și tinerii”, derulat în perioada 2-4 noiembrie la Centrul de Agrement Cozia, în parteneriat cu Asociația EcoMond Horezu şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, douăzeci de tineri din Horezu au avut prilejul să desfăşoare activități specifice vârstei, altele decât cele pe care le percepe de obicei opinia publică.

Beneficiind de ajutorul voluntarilor Asociației EcoMond Horezu, grupul de tineri a fost implicat în activități sportive, precum tenisul de masă sau baschetul, dar și în acțiuni de cunoaștere a naturii, prin intermediul drumețiilor făcute la mânăstirile din împrejurimi. La întoarcerea tinerilor din incursiunea pe care au efectuat-o, organizatorii au profitat de faptul că lăcașurile de cult sunt amplasate într-o zonă cu peisaje deosebite, provocându-i să se întreacă în compunerea de versuri, care să zugrăvească feeria culorilor presărate de toamnă asupra naturii.

Acest tip de acțiune a reușit fără îndoială să stârnească interesul tinerilor pentru programele de educație nonformală, ocazie cu care și-au propus să își dedice mai mult timp pentru astfel de activități. Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea şi-a dat concursul pentru reuşita acestui eveniment, asigurând cazarea și masa tuturor participanților, în Centrul de Agrement Cozia.