„Lanterna”, pregătită „să orbească” liderul


faza_csm2• Corona Braşov – CSM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11.00

Cu numai şapte puncte, agonisite cu greu în cele unsprezece etape desfăşu­rate în campionatul Seriei Vest din liga secundă de fotbal, municipalii pregătiţi de către tehnicienii Laurenţiu Tudor şi Sorin Bucuroaia vor susţine un test extrem de dificil la finalul acestei săptă­mâni. Pornind din postura de „lanternă roşie” (vâlcenii ocupă ultimul loc în clasa­ment), fotbaliştii de la CSM vor trebui să facă faţă uneia dintre cele mai dificile deplasări ale acestui sezon, programată chiar pe terenul liderului din Braşov. Deşi este o formaţie promovată pentru prima dată în istoria sa pe cea de-a doua „sce­nă” a fotbalului românesc, Corona a im­pre­sionat plăcut în primele unsprezece run­de, acumulând douăzeci şi patru de puncte, graţie celor şapte victorii şi trei remize (iar o etapă a stat). De partea cea­laltă, municipalii se situează foarte slab la capitolul puncte câştigate în de­pla­sare pe parcursul acestui tur de cam­pionat, elevii lui Laurenţiu Tudor nereu­şind să obţină nici măcar un rezultat de egalitate în cele cinci partide susţinute pe terenuri străine, încheind de fiecare dată învinşi. Pornind de la aceste premise, Corona Braşov poate fi considerată marea favorită a întâlnirii de sâmbătă, însă, nu trebuie uitat faptul că, în ultima etapă, evoluţiile celor două formaţii au fost contrare celor înregistrate până în acel moment. Braşovenii s-au împiedicat inexplicabil pe terenul bihorenilor de la Luceafărul Oradea, obţinând doar un rezultat de egalitate (scor final 2-2), cu ajutorul unui gol înscris în minutele de prelungiri; în timp ce, pe propriul teren, fotbaliştii de la CSM au prestat un joc foarte bun în faţa ardelenilor de la Unirea Alba Iulia, impunându-se mai uşor decât s-ar putea crede după scorul înregistrat la finalul jocului (3-2).

Fotbaliştii Damilei se menţin în formă disputând partide amicale

Obligaţi de conjunctură să stea în etapa a XII-a din Seria Vest, neavând adversar din cauza numărului impar de echipe înscrise la startul campionatului, oficialii celei de-a doua reprezentante a fotbalului vâlcean în liga secundă s-au văzut nevoiţi să găsească o soluţie pentru a-şi menţine elevii conectaţi la rigorile sportului pe care îl practică. Astfel, Erik Lincar & Co. au decis că cea mai oportună rezolvare ar reprezenta-o disputarea jocurilor amicale. La mijlocul acestei săptămâni, Damila s-a deplasat la Horezu, acolo unde a întâlnit una dintre cele mai puternice formaţii ale Seriei Nord din Liga a IV-a, Flacăra. To­tuşi, chiar dacă până în urmă cu numai câteva sezoane cele două grupări erau colege în „Elita” vâlceană, diferenţa ac­tua­lă de valoare şi mai ales de expe­rienţă a fotbaliştilor Damilei şi-a spus din plin cuvântul pe teren, alb-verzii din comuna Măciuca impunându-se cu un categoric 4-0.

Divizionara secundă va mai susţine şi la sfârşitul acestei săptămâni un joc de verificare. Însă, de această dată, adversara va fi de cu totul alt calibru, una dintre cele mai în formă echipe din Seria a III-a a ligii a treia, FC Caracal. Fotbaliştii grupării din judeţul Olt sunt nevoiţi să ia şi ei o mică pauză competiţională, neavând cu cine să joace în etapa a XI-a din Seria a III-a, motiv pentru care Damila reprezenta partenerul ideal de întrecere, provenind dintr-un eşalon superior, acolo unde şi FC Caracal speră să acceadă.

Revenind la întrecerea ligii secunde, trebuie să remarcăm faptul că, deşi nu va evolua în etapa a XII-a, Damila nu îşi va pierde poziţia a treia din ierarhia Seriei Vest, următoarele clasate aflându-se la un ecart de patru puncte în spatele vâl­cenilor. În acest moment, primele poziţii în clasament sunt ocupate de formaţiile: Corona Braşov 24p, Poli Timişoara 20p, Damila Măciuca 20p, UTA Arad 16p, FCM Târgu Mureş 16p, CS Mioveni 13p.