DEPUTATUL EUGEN NEAȚĂ aduce mulțumiri ANSVSA. Instituția condusă de medicul Alexandru Bociu s-a «mișcat» rapid și a rezolvat o problemă a obștilor și composesoratelor


Recent, deputatul Eugen Neață prezenta informații despre întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanți ai obștilor și composesoratelor pentru o mai bună comunicare între aceștia și reprezentanții Autoritatea Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Ei bine, în urma acestor discuții, ANSVSA a declanșat o acțiune internă de modificare a procedurii de înscriere prin care se creează posibilitatea obștilor și composesoratelor să-și înregistreze animalele în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA).
„Cererea reprezentanților obștilor și composesoratelor, simplă și de bun simț, avea ca obiectiv înregistrarea organizațiilor lor ca exploatații comerciale alături de cele care funcționează prin înscriere în Registrul Comerțului. Reamintesc faptul că obștile și composesoratele funcționează în baza unui certificat de grefă emis de judecătoria din zona de activitate. Ei bine, după această întâlnire, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a declanșat o acțiune internă de modificare a procedurii de înscriere care dă posibilitatea obștilor și composesoratelor să-și înregistreze animalele în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA), cu toate drepturile și obligațiile care decurg din acest fapt. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor i-a informat deja pe reprezentanții obștilor și ai composesoratelor că s-a «luat act de solicitare și vom iniția modificarea și completarea următoarelor acte normative». Urmează trei nume de documente interne care vor fi modificate pentru a permite înscrierea acestor organizații pe fluxul despre care vorbeam. Documentul poartă semnătura medicului Alexandru Bociu, președinte al ANSVSA, căruia îi mulțumesc pentru răspunsul prompt și pentru soluționarea acestui caz. Știu că vicepreședintele Dănuț Păle, fostul meu coleg parlamentar, a sprijinit comunicarea rapidă dintre cele două părți și îi mulțumesc, de asemenea”, a declarat deputatul Eugen Neață.

Eugen Neață: „Pentru mine, acest moment este la fel de important ca promulgarea unei inițiative legislative”

„Atingerea obiectivelor este unul dintre momentele cele mai fericite, indiferent de domeniul de activitate în care acționăm. Pentru mine, acest moment este la fel de important ca promulgarea unei inițiative legislative dintre cele pe care le-am avut în ultimii ani în Parlamentul României. Răspunsul oficial al ANSVSA, oferit atât de rapid, arată că rezolvarea definitivă a observației făcută de reprezentanții obștilor este foarte aproape de a se finaliza”, a mai punctat reprezentantul județului nostru în Parlamentul României.