PRIMUL AGRICULTOR AL ȚĂRII, pus în «încurcătură» de Daniela Oteșanu


• reprezentanta județului nostru în Parlamentul României l-a întrebat pe Petre Daea „Care sunt procedurile realizate de statul român pentru a se asigura că legumele și fructele produse în țara noastră sunt sigure?”
Recent, printr-o interpelare, Daniela Oteșanu, deputat de Vâlcea, a adresat o interesantă întrebare ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Petre Daea. Chiar dacă sunt colegi de partid, Daniela Oteșanu nu l-a menajat pe primul agricultor al țării și i-a adresat, în scris, interpelarea care poartă următorul titlu: „Care sunt procedurile realizate de statul român pentru a se asigura că legumele și fructele produse în țara noastră și puse în vânzare pe piața autohtonă sunt sigure?”.
„Având în vedere dezbaterea publică despre nivelul de pesticide folosit pentru legumele produse în România, vă rog să îmi spuneți care sunt procedurile legale și mijloacele de control de care dispune statul român pentru a se asigura că legumele și fructele produse în țara noastră și puse în vânzare pe piața autohtonă se încadrează în parametrii necesari pentru siguranța alimentară? Vă mulțumesc. Solicit răspuns în scris”, a arătat Daniela Oteșanu în interpelarea transmisă primului agricultor al țării. Termenul până la care Petre Daea trebuie să ofere un răspuns scris la această interpelare este 23 iunie 2023.