Debut cu victorie în Liga Campionilor!


• „Galacticele” Oltchimului au câştigat vineri seară prima partidă din grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, 24-20 în compania vicecampioanei Germaniei, Buxtehuder SV!

CS Oltchim Rm. Vâlcea traver­sează în această perioadă un adev­ă­rat program de „foc”, plin de con­frun­tări cu echipe dintre cele mai puter­nice atât în cea mai puternică dintre cupele europene cât şi în Liga Na­ţio­nală. Vâlcencele au disputat miercuri una dintre cele mai dificile întâlniri din campionatul intern, cea împotriva vice­campioanei de anul trecut, Uni­ver­­sitatea „Jolidon” Cluj (partidă câş­ti­gată totuşi facil în Sala „Traian” cu scorul de 44-29). La doar 48 de ore de la acest meci, fetele antrenate de Radu Voina erau în Germania acolo unde pregăteau debutul în noua ediţie a Ligii Campionilor. Adversarul era însa unul mult mai valoros, vice­cam­pioana ţării gazdă, Buxtehuder SV. Reamintim faptul că Oltchimul face parte din grupa D de calificare, alături de campioanele Spaniei şi Rusiei, reprezentate prin Itxako Navarra şi Dinamo Volgograd; respectiv cea de-a patra adversară, nemţoaicele de la Buxtehuder. Respectând „calculele hârtiei”, vâlcencele erau favorite certe ale disputei din Germania însă, aşa cum menţiona şi antrenorul Radu Voina, nu se poate afirma despre nicio formaţie ajunsă în această fază a competiţiei că ar fi de o valoare sla­bă, având în vedere că au rămas în „cursa” către cupă doar cele mai bune 16 echipe ale „bătrânului con­tinent”.

Spusele experimentatului tehni­cian s-au dovedit a fi adevărate în totalitate, Buxtehuder arătând că poate practica un handbal modern, în viteză, reuşind chiar şi câteva celebre „aeriene” (dar parate spre satisfacţia noastră de Talida Tolnai). Prima re­pri­ză a fost destul de echilibrată, cele două formaţii mergând aproape „cap la cap” până spre final, când fetele noastre au reuşit să se impună şi să intre la pauză în avantaj de două go­luri diferenţă, scor 13-11. Important de remarcat faptul că dintre cele 13 reu­şite ale vâlcencelor, 8 au fost sem­nate de aceeaşi jucătoare, Oana Chi­rilă! Restul de 5 fiind marcate de Oana Manea (3); Managavora şi Jo­va­novic punctând şi ele câte odată. În startul reprizei secunde, handbalistele din Germania au dovedit că au valoarea corespunzătoare acestei întreceri europene, ele reuşind la un moment dat chiar să întoarcă scorul în favoarea lor. Dar până la final, graţie experienţei net superioare în partidele internaţionale, „alchimistele” vâlcene au reuşit să aducă din nou avantajul în favoarea lor şi să triumfe, chiar „la pas” putem spune, în disputa cu Buxtehuder, scor 24-20. Cele mai bune marcatoare, pentru CS Oltchim, pe parcursul întregii partide din Germania, au fost: Oana Chirilă cu 11 reuşite; Yeliz Ozel 3; Oana Manea 3 şi Patricia Vizitiu, tot cu 3 reuşite. Pentru adversare, golurile cele mai multe au fost reuşite de Tehert 5; Melbeck 3 şi Boulau 3.

În cealaltă partidă a grupei, des­fă­şurată sâmbătă în Rusia, formaţia spaniolă Itxako a câştigat la capătul unui joc foarte echilibrat întâlnirea cu reprezentantele gazdelor, Dinamo Vol­gograd, scor 27-25 (14-11 fiind re­zu­l­­tatul înregistrat la pauză). În urma acestor rezultate, Oltchim şi Itxako acu­mulează câte 2 puncte în clasa­ment. Etapa secundă din grupele Ligii va avea loc la sfârşitul acestei săp­tă­mâni, mai exact duminică, 9 octom­brie, când în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, Oltchimul va pri­mi replica rusoaicelor de la Dinamo Volgograd; iar sâmbătă, Buxtehuder se va deplasa în Spania pentru me­ciul cu Itxako.