Damila continuă meciurile tari cu granzii din vestul ţării


• după FC Bihor Oradea şi UTA Arad, „verzii” lui Niculescu întâlnesc sâmbătă Poli Timişoara


Parcursul excelent înregistrat de când Claudiu Niculescu a fost numit pe banca tehnică (luna ianuarie) a făcut ca Damila Măciuca să devină una dintre pretendentele la promovarea în Liga I. Cu trei victorii şi un rezultat de egalitate înregistrate în cele patru jocuri disputate în retur, formaţia vâlceană s-a instalat confortabil pe locul patru în clasamentul Seriei Vest, poziţie din care ameninţă tot mai serios ocupantele locurilor doi şi trei (UTA şi Poli Timişoara), echipe aflate la numai câteva puncte în faţă (unu, respectiv trei). După ce au pus „beţe-n roate” unei formaţii care de asemenea „trage” la promovare, FC Bihor Oradea, prin remiza obţinută în deplasare, vâlcenii au „încurcat” ulterior UTA, impunându-se la limită în meciul disputat sâmbăta trecută la Drăgăşani, iar runda viitoare au posibilitatea de a obţine alt rezultat prestigios, tot în faţa unei echipe cu tradiţie în fotbalul românesc, Poli Timişoara.
 

Din nou pe sticla micilor ecrane


Întâlnirea deosebit de importantă dintre Poli Timişoara şi Damila Măciuca, cu implicaţii serioase în partea superioară a clasamentului (practic un derby pentru locul doi), va conta pentru etapa a XXII-a din Seria Vest a ligii secunde. Meciul se va disputa sâmbătă, 20 aprilie, cu începere de la ora 12.00. De asemenea, la fel ca în urmă cu două săptămâni, cu prilejul meciului de la Oradea, partida pe care Damila o va susţine la Timişoara va fi transmisă în direct de către un post de televiziune naţional, acesta fiind DigiSport1.
 

Oficialii vâlceni sunt foarte optimişti


Deşi recunoaşte valoarea adversarului cu care se va întâlni sâmbătă, antrenorul „verzilor” este de părere că, aşa cum Damila a învins în cele câteva etape trei „nume grele” ale întrecerii (FCM Târgu Mureş, FC Bihor Oradea şi UTA Arad), nimic nu ar trebui să fie imposibil în jocul de la Timişoara. Niculescu şi-a încurajat fotbaliştii şi a afirmat că, în cazul în care aceştia vor reuşi să încheie sezonul pe un loc promovabil, el „nu se va da la o parte” şi va dori să pregătească această echipă şi în Liga I: „Victoria obţinută săptămâna trecută ne-a dat speranţe la promovare, dar nu mă entuziasmez foarte tare. Mai sunt multe etape de jucat, iar Corona Braşov şi Poli Timişoara sunt echipe extrem de redutabile. Încercăm să scoatem maximum de la fiecare meci şi nu ne vom da la o parte dacă vom ajunge pe loc promovabil. Sper să ne întoarcem neînvinşi de la Timişoara. Obiectivul meu este să terminăm cel puţin pe locul din care am preluat echipa la finalul turului”.

Şi directorul sportiv al clubului din sudul judeţului nostru, Bogdan Medrea, vede posibil un succes al „verzilor” la Timişoara, considerând că trei puncte obţinute pe malul Begăi ar fi sinonime cu o şansă mare de promovare: „Trebuie să uităm rapid de victoria cu UTA şi să ne concentrăm pe următorul meci, cel de la Timişoara, cu Poli. Dacă batem şi la Timişoara, avem şanse mari să promovăm în Liga I”.
 

Damila va avea trei portari valizi pentru deplasarea de la Timişoara


Chiar dacă nu i s-a simţit prea mult lipsa, colegii săi, Florin Matache şi Dragoş Geantă, suplinindu-i absenţa, unul dintre portarii care a dus greul pentru Damila în turul actualului sezon, Paul Botaş (23 ani), nu a fost apt de joc în ultimele luni. El a acuzat probleme medicale încă din luna februarie, atunci când gruparea vâlceană se pregătea să plece în Ungaria, pentru cel de-al doilea stagiu de pregătire centralizată. Însă, din fericire pentru tehnicianul Niculescu, problemele cu care s-a confruntat elevul său (dureri de spate şi un început de hernie) au dispărut în mare parte, iar Paul Botaş a revenit din această săptămână la antrenamente. Deşi este greu de crezut că Botaş va fi folosit încă din jocul de la Timişoara, revenirea lui în lot va aduce cu siguranţă un plus de încredere în defensivă, putând suplini în orice moment o eventuală accidentare a colegilor săi dintre buturi.
 

Clasament


#        Echipă               M      V        E       Î          Glv.            P

1.Corona Braşov          17      10      4        3        26-15          34

2.Poli Timişoara            17      8        7        2        27-14          31

3.UTA Arad                  18      8        5        5        21-13          29

4.Damila Măciuca          16      8        4        4        22-15          28

5.FC Bihor Oradea        18      6        7        5        26-23          25

6.CS Mioveni                17      5        8        4        21-16          23

7.CSM Rm. Vâlcea        15      6        3        6        19-20          21

8.FCM Târgu Mureş       16      6        3        7        18-19          21

9.FC Argeş Piteşti         15      6        2        7        20-18          20

10.Luceafărul Oradea    16      4        6        6        17-22          18

11.FC Maramureş          18      4        6        8        17-28          18

12.FC Olt Slatina           16      2        7        7        12-18          13

13.Unirea Alba Iulia       17      3        2        12      12-37          11

14.Voinţa Sibiu              0        0        0        0        0-0              0

15.FC Timişoara            0        0        0        0        0-0              0

*locurile 1-2 promovează în Liga I, iar 12-15 retrogradează în Liga a III-a

Programul etapei a XXII-a


vineri, 19 aprilie, ora 18.00

UTA Arad – Luceafărul Oradea

sâmbătă, 20 aprilie, ora 11.00

FC Maramureş Baia Mare – FC Argeş Piteşti

CS Mioveni – Alro Slatina

Unirea Alba Iulia – Corona Braşov*

sâmbătă, 20 aprilie, ora 12.00

ACS Poli Timişoara – Damila Măciuca

duminică, 21 aprilie, ora 12.00

FC Bihor Oradea – CSM Râmnicu Vâlcea

FCM Târgu Mureş va sta

*meciul nu se dispută, iar Corona va câştiga cu 3-0 la „masa verde”