Municipalii lui Pelici „arbitrează” lupta pentru promovare în Seria Vest


• FC Bihor Oradea – CSM Râmnicu Vâlcea, duminică, de la ora 12.00
 

Cu Alexandru Pelici la timonă, formaţia din Zăvoiul vâlcean a devenit o adevărată „sperietoare” în liga secundă. Dacă în tur, CSM Râmnicu Vâlcea reprezenta doar o formaţie mediocră, în faţa căreia majoritatea adversarelor sperau să îşi adjudece toate punctele, din retur evoluţia „ostilităţilor” s-a schimbat aproape radical, iar de forţa grupării râmnicene au ajuns să se teamă şi echipele cu pretenţii din serie, FCM Târgu Mureş şi FC Argeş Piteşti putându-se considera „păţite” în acest sens.

Tehnicianul ardelean de pe banca municipalilor a oferit sâmbăta trecută, după cel mai categoric succes obţinut în acest sezon (5-0 cu FC Maramureş), câteva explicaţii pentru perioada fastă pe care o traversează echipa sa: „Jucătorii reprezintă cheia succesului, adică tot ce înseamnă grup şi spirit de echipă. Mă bucur pentru ei şi ştim că, în ceea ce priveşte evitarea retrogradării, emoţiile s-au cam terminat. Nu înseamnă însă că nu ne mai dorim nimic de la acest campionat. Vrem maximul de puncte din orice meci şi ne dorim să fim surpriza plăcută a returului”.

Duminică, într-un meci din cadrul etapei a XXII-a din Seria Vest, CSM va evolua la Oradea, în compania formaţiei FC Bihor. Meciul se anunţă unul dificil pentru municipali, orădenii jucându-şi poate ultima şansă pentru menţinerea în „cărţile” promovării şi este evident faptul că fotbaliştii din vestul ţării vor da totul pentru a obţine victoria. Totuşi, trebuie remarcată poziţia privilegiată, am putea spune, pe care o are CSM Râmnicu Vâlcea, aceea de „arbitru” în lupta pentru promovare, ţinând cont de faptul că majoritatea formaţiile care îşi doresc accederea în prima ligă vor trebui să se dueleze şi cu elevii lui Pelici, fotbalişti puşi pe fapte mari în acest retur.

Partida dintre cele două formaţii se va disputa cu începere de la ora 12.00 şi va fi transmisă în direct de către postul de televiziune DigiSport1.