Cu peste 3.000 de membri în stradă de la începutul lunii noiembrie 2020 până acum, „Solidaritatea sanitară” vrea GREVĂ GENERALĂ ÎN SISTEM!


Printr-un comunicat oficial de presă, „Solidaritatea sanitară” atrage iar atenția asupra problemelor imense care amenință să doboare definitiv sistemul.
„De un an de zile, salariaților din sănătate le este interzis exercitarea dreptului la grevă, drept garantat de prevederile internaționale și constituționale, salariații fiind lipsiți de mijlocul esențial pentru apărarea intereselor economice și sociale ale lor.
D-le premier Cîțu, aceasta este de fapt o situație extraordinară și urgentă care impune adoptarea unei ordonanțe de urgență în sensul să alinieze România în rândul statelor democratice din UE care nu au interzis grevele în sectorul sanitar. În calitate de premier al acestei țări aveți obligația de a respecta pactele, tratatele și convențiile internaționale la care România a aderat și le-a ratificat.
Solidaritatea Sanitară face un ultim apel către Guvernul României, către puterea actuală, să manifeste respectul cuvenit in legătura cu exercitarea dreptului la greva al lucrătorilor din sănătate, în conformitate cu legislația internațională în vigoare. În caz contrar ne rezervăm dreptul de a ne adresa tuturor organismelor internaționale competente și să solicităm sancționarea statului român”, au anunțat răspicat sindicaliștii!