CS Mioveni – CSM Rm. Vâlcea 2-0!: Criza se adânceşte! Liga a III-a pare tot mai aproape (2)


Inevitabilul s-a produs după pauză
 

Salvaţi aproape miraculos de la primirea cel puţin a unui gol pe parcursul primei reprize, municipalii nu au mai beneficiat de sprijinul zeiţei Fortuna în actul secund. În minutul 68, tot de la Valentin Coşereanu a venit pericolul, fotbalistul celor de la CS Mioveni având o nouă oportunitate de a marca. Şutează puternic din interiorul careului mare, dar Robert Tufişi este la post şi respinge incredibil balonul în corner. Lovitura de colţ este executată foarte bine de un jucător al gazdelor, vâlcenii se pripesc în defensivă, mingea ajunge la Cosmin Năstăsie, iar acesta din urmă nu ratează ţinta şi marchează golul mult aşteptat de către cei 300-400 de spectatori prezenţi în tribune.

Municipalii nu reuşesc să ofere replica în ofensivă nici după primirea golului, tot fotbaliştii de la Mioveni fiind cei care au controlat jocul la mijlocul terenului. Iar dacă pe parcursul primei reprize, vâlcenii s-au putut considera norocoşi, buturile porţii sau intervenţiile lui Tufişi salvându-i în repetate rânduri de la primirea primului gol, cel puţin în minutul 75 din a doua repriză aceştia cu siguranţă au avut mult ghinion. Fundaşul Florin Plecanciuc şi Robert Tufişi s-au aflat atunci în prim plan. Primul a oferit o pasă în spate portarului, aflat la numai câţiva metri în faţa buturilor sale, urmând ca acesta din urmă să degajeze cât mai departe de propriul careu. Numai că, exact în momentul în care se pregătea să degajeze balonul care se îndrepta agale către poarta sa, Robert Tufişi loveşte pe lângă minge, aceasta „ţopăind” nefericit din gazonul „arat” de la Mioveni. Chiar dacă Tufişi a încercat să prindă balonul înainte ca acesta să poposească în plasa porţii sale, a ajuns de puţin în urma lui. Golul astfel marcat, practic de către fundaşul Florin Plecanciuc, a fost evident validat în favoarea celor de la CS Mioveni. Finalul a fost destul de apatic, argeşenii practicând un anti-joc menit să distrugă orice acţiune ofensivă a vâlcenilor, scorul consemnat încă din minutul 75 păstrându-se până la final, 2-0 în favoarea gazdelor.

În urma acestei înfrângeri, CSM Râmnicu Vâlcea rămâne pe ultimul loc al clasamentului, cu numai patru puncte acumulate după primele zece etape. Municipalii mai au însă şi la sfârşitul acestei săptămâni o şansă să adune punct sau puncte. Runda viitoare (programată sâmbătă, 3 noiembrie), pe stadionul din Parcul Zăvoi va veni o altă formaţie care nu traversează deloc o perioadă prea „roz”. Este vorba despre Unirea Alba Iulia, grupare cu mari probleme financiare, ocupanta poziţiei a noua, cu zece puncte acumulate.