CS Mioveni – CSM Rm. Vâlcea 2-0!: Criza se adânceşte! Liga a III-a pare tot mai aproape (1)


tufisi_robertCu trei înfrângeri şi un rezultat de egalitate înregistrate de când antrenorii Laurenţiu Tudor şi Sorin Bucuroaia au preluat echipa, CSM Râmnicu Vâlcea s-a instalat „cu brio” pe ultima poziţie a clasamentului Seriei Vest, cu numai patru puncte acumulate după primele zece etape. Cel din urmă rezultat negativ a survenit în seara zilei de luni, atunci când CSM a pierdut la Mioveni, în compania fotbaliştilor Clubului Sportiv din localitate.

Municipalii au avut o prestaţie destul de modestă în faţa argeşenilor, oferind o palidă replică fostei prim-divizionare. Chiar dacă nici CS Mioveni nu a excelat la prea multe capitole, experienţa şi mai buna organizare la mijlocul terenului s-au dovedit atuuri greu de depăşit pentru tinerii fotbalişti râmniceni. Prima mare ocazie a jocului s-a produs în minutul 11 şi a venit, în mod logic, din partea gazdelor. Atunci, fundaşul Stoica a trimis din cădere balonul către poarta vâlcenilor, dar acesta a întâlnit doar bara din stânga lui Tufişi (foto), ricoşând în exterior. Peste numai două minute, argeşenii îşi trec în cont o altă mare ocazie în urma căreia puteau deschide scorul. Gălan a executat foarte bine o lovitură liberă de la 25 de metri distanţă de buturile vâlcene, dar veteranul Tufişi este la post şi respinge în lateral.

Momente de panică în minutul 14

Imediat după această fază, Dorian Eremia, fundaşul dreapta din defensiva râmniceană este contrat mai serios de către atacantul advers Coşereanu. Vâlceanul îşi pierde echilibrul, iar în cădere aterizează direct pe mâna dreaptă, aceasta cedând sub greutatea propriului corp. Ţipetele de durere ale vâlceanului se fac auzite pe întreg stadionul din Mioveni, fiind solicitată intervenţia ambulanţei. Chiar dacă Eremia a reuşit în cele din urmă să se ridice şi să urce singur în ambulanţă, el a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind suspect de o luxaţie. Ca o curiozitate, după înlocuirea lui Dorian Eremia cu Marius Vlad, tehnicianul Laurenţiu Tudor a decis ca mijlocaşul ofensiv Octavian Vasile să treacă pe postul de fundaş dreapta (cel ocupat în primele cincisprezece minute de Eremia), iar nou-intratul să îi ajute pe cei doi atacanţi vâlceni (Stoica şi Văduva) din postura de mijlocaş.

Argeşenii continuă să fie periculoşi şi după această schimbare de conjunctură operată de către cei doi tehnicieni în lotul CSM. Însă, vâlcenii îşi arată şi ei „colţii” în ofensivă, Nelu Nicolae fiind foarte aproape de a marca în minutul 33. Atunci, fostul jucător al Universităţii Craiova a recepţionat un balon de la Florin Pîrvu, foarte bine expediat din flancul stâng, dar lovitura sa de cap a trecut de puţin peste vinclul porţii adverse. Gazdele mai irosesc o mare şansă de a puncta în ultimul din cele cinci minute de prelungire ale primei reprize, dar mingea şutată de acelaşi Coşereanu se loveşte din nou de bara laterală a porţii apărate de Tufişi.
CONTINUARE…