Continuitate la PSD


vladoiu_aurel• cei trei parlamentari ai PSD au fost reconfirmaţi pentru a candida la alegerile din 9 decembrie
 

În data de 4 februarie 2011, atunci când a fost parafat protocolul de funcţionare a Uniunii Naţional Libe­rale, părţile semnatare au stabilit reguli de lucru pentru alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale. Am văzut, la alegerile locale din acest an, cum a funcţionat USL; ne vom referi, în articolul de faţă, la alegerile parla­mentare de peste trei luni.

Vlădoiu, Coca şi Bleotu au prima opţiune

Programate de către Guvern în data de 9 decembrie, parlamentarele pot însemna reconfirmarea scorului de peste 60 la sută al uniunii formată din Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conser­vator. În scopul atingerii acestui obiectiv, părţile componente ale USL au decis, încă din 4 decembrie 2001, că vor participa în alegerile parla­mentare cu candidaţi comuni. Candi­daturile vor fi prezentate în numele USL şi vor folosi semnul electoral al acesteia, în condiţiile legii electorale. Fiecare partener – PSD şi ACD (PNL+PC) îşi va desemna un număr egal de candidaţi la nivel naţional. În cazul în care vor fi desemnaţi pentru o nouă candidatură prin procedurile interne ale coca_laurentiu2fiecărui partid membru al USL, parlamentarii în funcţie vor avea prima opţiune pentru candidaturi în colegiul electoral în care au fost aleşi în precedentele alegeri. În aceste condiţii, având în vedere şi şedinţa de zilele trecute de la PSD Vâlcea, deputaţii Aurel Vlădoiu şi Vasile Bleotu, precum şi senatorul Laurenţiu Coca au fost reconfirmaţi ca şi candidaţi pentru 9 decembrie.

Râmnicul şi Bălceştiul sunt necunoscutele

În judeţul nostru, USL mai deţine un mandat de deputat – Cristian Buican în zona Brezoi – şi unul de senator, lăsat liber în urma alegerii lui Emilian Frâncu în postul de primar al Râmnicului. Astfel, colegiile pentru care se vor purta negocieri sunt bleotu_vasile1cele trei din Râmnic (două pentru Camera Deputaţilor şi unul pentru Senat) şi cel din zona Bălceşti. Acolo unde Dan Mazilu de la UNPR poate spera la un nou mandat graţie înţelegerii la nivel central cu PSD.