Comunicat de presă Acțiunea culturală: „Popas cu imagini de toamnă”


În perioada  20 – 22 octombrie 2017, Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu”, în parteneriat cu Fotoclubul „Floarea de Colţ” Râmnicu Vâlcea, organizează la Conacul Bălceștilor, tabăra de fotografie „Popas cu imagini de toamnă” – ediția I. La tabără vor participa fotografi amatori și profesioniști din județul Vâlcea, dar și pasionați de arta fotografică din țară și străinătate. Este o acțiune care prin realizarea unor sesiuni foto în incinta si împrejurimile Conacului Bălceştilor, îşi propune să fie pus în valoare  patrimoniul cultural și material din cadrul ansamblului muzeal „Nicolae Bălcescu”.
Fotografiile realizate toamna, atunci când natura îmbracă cele mai frumoase culori,  prin descifrarea limbajului specific, constituie o materializare a memoriei, o artă de a comunica şi a pune în valoare un spațiu atât de special.
În această acțiune de promovare a frumosului de pe Valea Topologului, alături de fotografi vor fi implicați și câțiva tineri care vor îmbrăca haine de epocă și costume populare tradiționale. Cele mai frumoase fotografii vor fi expuse în cadrul unor expoziții itinerante din Râmnicu Vâlcea, dar și în alte județe ale țării. Fiind cunoscut faptul că în ultima vreme rolul fotografiei ca document și mijloc de promovare este din ce în ce mai important în rândul generației tinere, Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” își propune ca prin astfel de acțiuni culturale să îmbogățească patrimoniul muzeal, dar și arhivele digitale ale participanților.
Deschiderea oficială a taberei va avea loc vineri 20 octombrie, ora 14.00.