Combinagiul


Matei_Gigi• Gigi Matei vrea la „Ape”, dar dacă ministrul Rovana Plumb nu-l acceptă, şi-a asigurat un post de viceprimar • surse din PSD susţin că Matei îşi asigurase „spatele” chiar dacă USL nu avea majoritate în Consiliul Local
 

La Consiliul Judeţean, lucrurile sunt sensibil mai clare în privinţa „secunzilor” lui Ion Cîlea; la Consiliul Local, situaţia este mult mai compli­cată. Obţinând, la limită, 12 mandate de consilier local, Uniunea Social Li­berală îşi va impune doi viceprimari care să-l sprijine pe primarul Emilian Frîncu în administrarea oraşului. Con­form înţelegerilor prealabile cam­pa­niei electorale, Partidul Social De­mocrat îşi va desemna un viceprimar, iar Partidul Naţional Liberale – alt vice­primar. La PSD se va alege între Ion Matei, Gheorghe Mihăilescu, Va­leriu Amza, Adina Dobrete, Vasile Cocoş, Ion Gherghinaru şi Marin Olteanu, iar la PNL – între Gheorghe Ioniţă, Liviu Boban, Eduard Vârlan, Adrian Panduraşu şi Bogdan Prutea­nu. Iar lupta internă nu este deloc sim­plă, fiind bazată pe combinaţii poli­tice, înţelegeri între colegi şi inte­rese financiare.

Un liberal, un social-democrat

Ca şi-n cazul Consiliului Jude­ţean, pentru unul din posturile de vicepri­mar se luptă liberalii Gheorghe Ioniţă şi Eduard Vârlan, adică locurile 1 şi 3 din lista PNL. La PSD, însă, lucrurile sunt mai complicate, pentru că postul este „rezervat” şi nu prea lui Gigi Matei. Dorindu-şi cu ardoare „ceva” după campania electorală, Ma­­tei se gândeşte şi la postul de viceprimar, dar şi la revenirea în func­ţia de director al Administraţiei Ba­zinale de Apă Olt. Ar fi vizat și scaunul ocupat până acum de Cristi Jianu la Apavil S.A. Unii spun că şi dacă pri­mar ar fi fost ales Romeo Rădulescu, social-democratul ar fi negociat deja postul de viceprimar. La „Ape”, din ce-am aflat, Matei nu va fi propulsat director atâta timp cât această insti­tuţie se va afla în subordonarea mi­nis­trului Rovana Plumb. Se aude că lui Matei i s-ar fi transmis, chiar, de la Bucureşti să-şi ia gândul de la aceas­tă instituţie, conflictele mai vechi cu Plumb – de când aceasta era deputat PSD de Vâlcea – nefiind uitate de mi­nis­trul Mediului şi Pădurilor. În aceste condiţii, liderul organizaţiei muni­ci­pale a PSD încearcă tot felul de com­binaţii care să-i asigure „intrarea” la liderii de la Bucureşti şi convingerea Rovanei Plumb. Dacă nu se poate, nu se poate! Postul de viceprimar pare asigurat.