Ciech Soda Romania a serbat Ziua Copilului, împreună cu copiii de la „Casa Pinocchio”


Managementul Ciech Soda Romania a hotărât, începând cu acest semestru, să devină susținătorul și parte­nerul constant al Centrului de Plasa­ment „Casa Pino­cchio”, din Băbeni. Cu prilejul zilei de 1 iunie, Ciech Soda Romania a donat sumele necesare unor cadouri surpriză, pentru cei 32 de copii ai centrului. Sprijinul acordat vizează finanțarea a patru evenimente anuale dedicate copiilor.
La începutul acestui an, o echipă de voluntari ai Ciech Soda Romania a contribuit la reamenajarea centrului prin lucrări de reabilitare, schimbarea mobilierului și instalarea unor noi echipamente, pentru achiziționarea cărora s-au utilizat aproximativ 30.000 de USD, susținuți de fundația acționarului majoritar al grupului Ciech. În același timp, voluntarii Ciech Soda Romania au susținut pregătirile pentru sărbătorile din acest an prin donații, rezultând în pachete pentru copiii din centru.
„Modul în care echipa Ciech Soda Romania s-a mobilizat în cazul copiilor de la „Casa Pinocchio” a fost impresionant și cred că oferă inspirație pentru noi toți. Vremurile nu sunt cele mai bune pentru nimeni, dar oamenii și omenia pot îmbunătăți comunitatea. Sunt mândru de echipa mea și de Ciech Soda Romania care este un partener pentru comunitate. De aceea, am propus să alocăm, și am obținut aprobarea Grupului, resursele necesare pentru a ne implica în mod constant în susținerea copiilor”, a declarat Witold Urbanowski, Directorul General al Ciech Soda Romania. Ciech Soda Romania va continua și proiectele de susținere a educației, în parteneriat cu Liceul Tehnologic din Râmnicu Vâlcea. Echipa de management a uzinei, împreună cu liceul, lucrează acum pentru înființarea unei clase de școală profesională, în anul școlar 2015/2016, cu specializarea operator în industria chimică anorganică. Despre Ciech Soda Romania: Ciech Soda Romania este prima unitate de producție a Ciech Group din afara Poloniei și este singurul producător de sodă calcinată rămas activ în industria chimică din România. Uzina a fost preluată de Ciech Group în anul 2006. Echipa de aproximativ 600 de persoane a Ciech Soda Romania asigură soda calcinată și silicat de sodiu – solid și lichid pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu și India.
Despre Ciech Group
Ciech Chemical Group este unul din liderii pieţei europene de produse chimice. Grupul include peste 30 de companii şi se numără printre cele mai mari 50 organizaţii de afaceri din Polonia. Principalele produse ale Grupului sunt: sodă calcinată (al doilea producător ca mărime din Europa), răşini epoxice şi poliester, produse chimice de protecţie şi fertilizare plante, precum şi alte produse chimice folosite în industria sticlei, a mobilei, chimică, alimentară, precum şi în agricultură şi construcţii. Grupul are operaţiuni în Polonia, Germania, România, Suedia şi Singapore. Din anul 2005, Ciech Group este listat la Bursa de la Varşovia. Principalii acţionari sunt KI Chemistry s.ar.l, cu sediul social în Luxemburg (51,14% din acţiuni şi voturi în Adunarea Generală) şi „ING Otwarty Fundusz Emerytalny” (9,49%).
Pentru mai multe detalii: informare.media@ciechgroup.com