CEL MAI GRAV ACCIDENT al începutului de an s-a petrecut la Râureni. Cisterna cu sodă caustică a ieșit în decor. Șoferul unui autoutilitare a fost grav rănit


Luni după-amiaza, 9 ianuarie 2023, în jurul orei 14.55, pe Drumul Național 64 (la Râureni) s-a produs cel mai grav accident al începutului de an pe raza județului nostru.
A fost vorba despre un impact între o autoutilitară și o cisternă (ultima fiind încărcată cu sodă caustică). La fața locului au ajuns atât echipaje de pompieri, de ambulanță, dar și polițiști.
Au fost afectate rețelele electrice din zonă, iar șoferul autoutilitarei a fost grav rănit rămânând încarcerat. Traficul rutier a fost blocat pentru mai bine de jumătate de oră.

Pompierii au asigurat măsurile necesare pentru ca soda caustică să nu ia foc

„Accidentul s-a produs pe DN 64, în zona Râureni, în sudul municipiului Râmnicu Vâlcea unde o autoutilitară a intrat în coliziune cu un autocamion cisternă, încărcat cu 24 de tone de sodă caustică. În urma impactului, ambele autovehicule s-au răsturnat, șoferul autoutilitarei rămânând captiv între fiarele contorsionate. Pentru salvarea acestuia, au acționat trei echipaje de descarcerare, SMURD și stingere. Au fost afectate rețelele de alimentare cu energie electrică. Din primele verificări efectuate de echipajele de intervenție, din cisternă nu sunt scurgeri din substanța transportată. Prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit și stingerea unui incendiu, în fază incipientă. S-a lucrat pentru extragerea victimei, fiind scoasă în stare stabilă. Victima de sex masculin, G.M., în vârstă de 41 ani, prezintă traumatism membru superior și inferior stâng, fiind preluată de către un echipaj al Ambulanței pentru a fi transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea”, ne-au anunțat pompierii vâlceni.
• Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea și IPJ Vâlcea