Ceasul rău


Minor la volan, cu voia tatălui său

Poliţiştii din Suteşti au iden­tificat în trafic, în timpul unei acţiuni preventive pe linie rutieră, un minor de 13 ani care conducea un auto­turism. Băiatul de 13 ani este din Drăgăşani şi conducea un autotu­rism, marca Dacia, încredin­ţat de tatăl său de 42 de ani, care se afla tot în autoturism. Tatăl minorului s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de “încredin­ţarea pentru condu­cere pe drumu­rile publice a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere”, faptă  prevăzută de articolul 86, al.3, din OUG 195/2002.

De la biserică, la furat găini

Poliţiştii din Buneşti au fost sesizaţi de o femeie din localitate, cu privire la faptul că, în jurul orei 13.00, două tinere, au pătruns în curtea vecinului său de unde au sustras un număr de 5 găini. Trecând la verificarea celor semna­late, poliţiştii au reuşit identificarea celor două tinere suspecte de comiterea faptei. Este vorba de o fată de 22 de ani şi alta de 28 de ani, ambele din comuna Buneşti, care au comis fapta în timp ce se întorceau de la Biserica „Sfântul Mihail”, din localitate. Pe numele lor, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Atenţie la mopede şi motociclete!

• numai de Paște au avut loc şase accidente de acest fel

Numărul persoanelor care conduc biciclete, mopede sau motociclete este în creştere, iar riscul de victimizare a celor ce conduc astfel de vehicule poate să rămână scăzut numai prin adoptarea unui comportament prudent în trafic. În perioada Sărbătorilor Pascale, în judeţul Vâlcea s-au înregistrat 6 accidente rutiere  în care au fost implicaţi mopedişti şi biciclişti. În acest sens, pentru a preveni accidentele rutiere  în care pot fi implicaţi  atât mopediştii cât şi conducătorii auto, poliţiştii rutieri recomandă  următoarele: înainte de a deschide portierele, asiguraţi-vă că din spate nu trece o motocicletă, un moped, atenţie sporită la schimbarea direcţiei de mers;  oricând din spate sau din faţă poate apărea un motociclist sau mopedist; la plecarea de pe loc, asiguraţi-vă că nu puneţi în pericol siguranţa deplasării unui motociclist; atunci când sunteţi depăşit, nu măriţi viteza de deplasare şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului.