OLTCHIM este o prioritate!


consiliuPână la sosirea, cu peste 40 de minute întârziere, a prim-ministrului Emil Boc, la Prefectura Vâlcea și-a făcut apariția managerul general al Oltchimului, Constantin Roibu, însoțit de primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu. Astfel, deși scopul oficial al vizitei în orașul nostru era semnarea a două contracte europene cu valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro, situația economică uzinei petrochimice a reintrat în actualitate. Pe aleile din fața Prefecturii, managerul Roibu a declarat: „Sunt speranța mari ca toate obstacolele în reluarea activității integrate la OLTCHIM să fie depășite. Sunt însă de făcut niște pași pentru a putea respecta nu numai legislația românească ci și pe cea europeană. Cred că în momentul în care Oltchim va intra în procedurile de privatizare va lucra la capacitate. ”

La apariția mașinii lui Emil Boc, câteva persoane de pe partea opusă a străzii și-au revărsat năduful asupra conducătorului de Cabinet. Prilej speculat imediat de micuțul conducător al PDL, hotărât să facă o baie de mulțime, dar numai după traversarea bulevardului Tudor Vladimirescu, pe trecerea de pietoni. Față în față cu protestatarii, Emil Boc nu a mai avut parte de  huiduieli, tonul discuției devenind brusc normal. Doar reproșurile au fost și aici clare: „Aţi promis că salvaţi Oltchimul!” Aşa este şi aşa o să şi facem, a venit prompt răspunsul. Problema este că trebuie să așteptăm anumite decizii ale Comisiei Europene. Sunt sigur că vor fi favorabile Oltchim. Vă asigur că această înteprindere este o prioritate pentru guvern. Domnul primar Rădulescu este una din persoanele care mă ține la curent în acest domeniu.

A urmat după o vizită de câteva minute în biroul prefectului Ungureanu, protocolul de semnare a contractelor POR. Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, și-a pus astfel semnătura alături de cea a ministrului Elena Udrea pentru folosirea a peste 10 milioane de euro în folosul vâlcenilor.