CAMPANIA „EROII INTERNETULUI” a ajuns la școala din Păușești Măglași


Înainte de finalizarea anului școlar 2021/2022, polițiștii vâlceni au derulat activități în cadrul proiectului național intitulat „Eroii Internetului”. În acest context, angajați din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Vâlcea împreună cu polițiști ai Biroului Siguranță Școlară Vâlcea au desfășurat mai multe activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Păușești Măglași și la Colegiul Național de Informatică „Matei Basarab”.
La aceste activități au participat 281 de elevi și 20 de cadre didactice, cu toții fiind informați cu privire la riscurile la care se expun în momentul în care intră în contact cu persoane necunoscute prin intermediul rețelelor de socializare. De asemenea, polițiștii au prezentat care sunt vulnerabilitățile dispozitivelor mobile și au oferit recomandări despre modalitățile de securizare a activităților desfășurate în mediul online.
În interacțiunea cu elevii, polițiștii vâlceni au folosit o serie de materiale preventive, broșuri, pliante și diverse jocuri complexe şi atractive.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea