Un vâlcean l-a înfruntat pe Mircea Lucescu


• echipa fundaşului Alexandru Dandea a cedat însă în faţa grupării lui „Il Luce”


La numai câteva zile după ce a semnat cu formaţia de primă ligă ucraineană Hoverla Uzgorod (fosta Zakarpattia), fotbalistul vâlcean Alexandru Dandea (25 de ani), care a mai evoluat în carieră pentru CSM Rm. Vâlcea, CS Drobeta Turnu Severin şi Dinamo Bucureşti, a fost „aruncat” în ceea mai dificilă luptă pe care echipa sa o putea susţine în campionat. Alături de noii săi colegi de la Hoverla, Dandea a avut de înfruntat mult mai puternica trupă pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Donetsk. Din păcate pentru tânărul fundaş vâlcean, experienţa de pe Donbas Arena nu s-a dovedit una prea fericită, elevii lui Mircea Lucescu reuşind să se impună, fără să forţeze, duminică seara, în faţa Zakarpattiei, în chiar prima etapă a campionatului Ucrainei, scor 2-0. După o primă repriză mai echilibrată, gazdele şi-au dovedit superioritatea în partea secundă, Greşişkin (minutul 47) şi Luiz Adriano (minutul 89) semnând „sentinţa” grupării vâlceanului.

Iar meciurile cu adevărat „de foc” pentru fostul fundaş de la CSM nu se opresc aici, Dandea fiind nevoit să facă faţă în apărarea Hoverlei, la finalul acestei săptămâni, în cea de-a doua etapă a campionatului Ucrainei, altor atacanţi ai unei echipe redutabile, Dinamo Kiev.


Oficialii de la Hoverla cred că vâlceanul poate ajunge să joace în naţionala României


Extrem de încântaţi de prestaţia fundaşului ajuns „pe filiera” Florentin Petre în Ucraina, conducătorii clubului Hoverla îi prevăd un viitor strălucit vâlceanului, considerând că acesta are şanse pentru a ajunge să joace în naţionala ţării sale. „Alex este jucătorul de care aveam nevoie. Suntem mulţumiţi de atitudinea sa, dar şi de nivelul de joc. La Terek am mai lucrat cu un român, Florentin Petre, iar acesta mi l-a recomandat acum pe Dandea. Sunt convins că el va progresa, iar pe viitor ar putea ajunge chiar să joace pentru naţionala României”, a mărturisit antrenorul grupării ucraineene.