Bărbat din Alunu, descoperit întâmplător în Berbești cu 29.910 comprimate de droguri de risc! Este recidivist, condamnat în străinătate


La data de 8 octombrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Vâlcea, au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 34 de ani, domiciliat în localitatea Alunu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Bărbatul din Alunu a fost prins noaptea, în Berbești.
A încercat să fugă de polițiști, deși în mașină se află fiul său minor!

„Din cercetările efectuate a rezultat că, bănuitul, aflat în trafic la volanul unui autoturism, ar fi fost oprit pentru control de un echipaj de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea – Serviciul Rutier, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. În urma legitimării, polițiștii ar fi observat în interior, două cutii. În momentul în care i-ar fi solicitat bărbatului să prezinte conținutul, el ar fi demarat și ar fi plecat în viteză cu autoturismul în care se afla și fiul său, în vârstă de 14 ani. Echipajul de poliție l-ar fi urmărit pe o distanță de aproximativ trei kilometri, reușindu-se prinderea sa, după ce ar fi abandonat autoturismul și ar fi încercat să se ascundă, într-o pădure”, au anunțat polițiștii vâlceni.

Bărbatul a fost condamnat în decembrie 2020, la cinci ani de pușcărie. Totuși, el era în libertate

Oamenii legii ne-au informat că, din mașina abandonată, au fost ridicate cele două cutii. În urma verificării conținutului cutiilor, au fost descoperite 1.994 de folii a 15 tablete per folie (29.910 comprimate ) cu substanță activă alprazolam, drog de risc.
„Din cazierul judiciar al bărbatului rezultă că are antecedente penale, inclusiv o condamnare de 5 ani la data de 30 decembrie 2020, pentru comiterea de infracțiuni de trafic de stupefiante (infracțiuni săvârșite pe teritoriul unui alt stat european). În cursul zilei de 8 octombrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pentru 30 de zile. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, ne-au mai informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
Activitățile desfășurate de oamenii legii au beneficiat de sprijinul polițiștilor din orașul Berbești și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea.
Sursă foto: IPJ Vâlcea