AVANSĂM CU VITEZA… MELCULUI: peste 6% dintre vâlceni au fost imunizați cu ambele doze de vaccin!


Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au comunicat, vineri, noi date cu privire la ritmul în care se desfășoară campania de vaccinare anti-Coronavirus din județul nostru. Chiar dacă această campanie a fost demarată în județul nostru în data de 4 ianuarie 2021, până la nivelul datei de 16 aprilie 20211 fuseseră vaccinate doar 39.763 de persoane (este vorba atât despre persoane din etapa I – personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale). Acest număr reprezintă doar puțin peste 10% din totalul populației județului nostru.
Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate până vineri (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 64.078. Dintre acestea, 55.163 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.706 sunt doze de vaccin Moderna și 6.209 sunt doze de vaccin AstraZeneca.
Și mai îngrijorător este faptul că doar 24.315 vâlceni (adică puțin peste 6% din populația întregului județ) primiseră ambele doze de vaccin!
Dacă se va continua în ritmul acesta… vă invităm pe dumneavoastră să calculați când se va atinge măcar un grad de 50% de imunizare în rândul populației din Vâlcea!
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea