„Admiterea României în Schengen reprezintă o prioritate naţională pentru Guvernul Ciolacu!”


  • a declarat Daniela Oteșanu, deputat de Vâlcea

Iată că România face progrese în ceea ce privește accederea în Spațiul Schengen! Austria, țara care ne-a blocat recent integrarea în acest spațiu de liberă circulație (după ce, mai anii trecuți, ne blocase Olanda!), dă semne că trebuie să o lase mai „moale”. Pentru că „simte” că și-a pus în cap politicieni din multe țări europene, Austria ar urma să fie de acord cu accederea în României în spațiul aerian de liberă circulație în interiorul țărilor din Uniunea Europeană care sunt deja membre ale acestui mecanism de cooperare. Urmând ca, în cele din urmă (probabil în anul 2024), România să fie integrată definitiv în acest spațiu.

Daniela Oteșanu: „România îndeplineşte deplin criteriile. Toate ţările din Uniunea Europeană admit acest fapt”

În acest context, al presiunii pe care politicienii de la București au știut să o exercite asupra politicienilor din Austria, merită să vă prezentăm câteva declarații pe care Daniela Oteșanu, deputat de Vâlcea, le-a făcut, nu demult, în plenul Camerei Deputaților!

„Aşa cum ştiu toţi românii şi toţi oficialii Uniunii Europene, pentru integrarea în spaţiul Schengen, România îndeplineşte deplin criteriile. Toate ţările din Uniunea Europeană admit acest fapt şi susţin integrarea noastră, mai puţin Austria, care face notă discordantă. Marcel Ciolacu este primul premier care are curajul să ceară oficial drepturile ţării noastre şi să facă dreptate pentru România în problema admiterii în Schengen. Aşadar, prim-ministrul social democrat a discutat cu toţi liderii europeni pentru a se solidariza, alături de Guvernul de la Bucureşti, în acţiunea de chemare a Austriei în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pentru obstrucţia sa abuzivă, şi de a-i pretinde despăgubiri pentru pagubele suferite de României din cauza neincluderii în Schengen. Această acţiune urmează a fi pusă în aplicare în cazul în care Austria va respinge din nou, la finalul acestui an, intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen”, a declarat Daniela Oteșanu.

Ei bine, iată, Austria se simte cu musca pe căciulă și încearcă să evite exact ceea ce Daniela Oteșanu spunea în finalul declarației pe care o oferea în urmă câteva săptămâni!