A murit înainte de a se naşte! Taxa pentru Salvamont, revocată de CJ înainte de a intra în circuitul civil…


• după scandalul de vineri, legislativul prelungeşte perioada de dezbatere publică pentru controversatul impozit
1% pe cifra de afaceri? 1% pe venit? 1% pe profit? Nici nu mai contează devreme ce taxa votată luni de Consiliul Județean Vâlcea a fost revocată, vineri dimineaţă, într-o şedinţă extraordinară. În cadrul întâlnirii, preşedintele Constantin Rădulescu a anunţat că extinde perioada de dezbatere publică şi chiar organizează o întâlnire amplă în data de 7 noiembrie pe tema instituirii unui impozit special destinat dotarii Servicului Salvamont.
„Cu toate că Proiectul de hotărâre privind instituirea de taxe speciale pentru funcţionarea Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Vâlcea a fost publicat pe site-ul Consiliului Judeţean Vâlcea cu 30 de zile înainte de şedinţa în care acesta a fost supus aprobării consilierilor judeţeni, iar în şedinţele de comisii nu au fost făcute niciun fel de observaţii cu privire la această taxă, am intervenit și am organizat, în data de 2 noiembrie, consultări cu agenţii economici din turism, în urma cărora să se asigure medierea pe acest subiect. Pentru a fi identificate cele mai bune soluții, la finalul acestei întrevederi s-a stabilit ca, săptămâna viitoare, să aibă loc o nouă întâlnire, la care să fie invitaţi şi reprezentanţi ai Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR)”, au fost cuvintele rostite, vineri dimineața, de către președintele CJ Vâlcea.
Rădulescu a exclus din start să renunţe la ideea unei taxe argumentând că «înzestrarea» (a se citi dotarea cu echipament specific) unui singur angajat al Serviciului înseamnă 45.000 lei!