A FOST LANSAT PROIECTUL „Prietenii Parcului Național Buila – Vânturarița”


Duminica trecută, pe 22 mai 2022, cu începere de la ora 09.00, la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea s-a desfășurat lansarea proiectului „Prietenii Parcului Național Buila – Vânturarița”, care se va desfășura în parteneriat cu Administrația Parcului Național Buila – Vânturarița.
La evenimentul de lansare au participat elevi și cercetași, lideri și profesori, precum și reprezentanți ai Administrației Parcului Național Buila – Vânturarița și Oficiului Teritorial Vâlcea al Agenției Naționale pentru Ariile Naturale Protejate.
„Educația ecologică a copiilor și tinerilor și protecția mediului constituie priorități în activitățile Organizației Naționale «Cercetașii României». Activitățile principale ale proiectului Centrului local «Mircea cel Bătrân» la care vor participa copiii si tinerii cercetași, dar și alți copii și tineri, sunt evenimentul de lansare a proiectului și de sărbătorire a Zilei Internaționale a Biodiversității, două tabere educative, de refacere a marcajelor turistice și ecologizare la Costești și Bărbătești, un camp de lucru pentru amenajarea unei poteci tematice în apropierea cabanei Cheia și o excursie tematică de o zi pentru copii de 7-9 ani. Activitățile vor fi derulate cu sprijinul liderilor și voluntarilor organizației, coordonați de liderii Dimitriu Vladimir, Lalu Jany și Rotaru Gabriel, o redutabilă eco-echipă a centrului local”, au anunțat organizatorii acțiunii prin intermediul unui comunicat de presă.