Tradiţie şi confort la Rusidava
• hotelul şi restaurantul din centrul municipiului Drăgăşani oferă mâncăruri bune şi cazare la preţuri rezonabile
În centrul municipiului Drăgășani, Hotelul și restaurantul Rusidava apar în calea turiștilor care tranzitează Drumul Naţional 64 cu preţuri rezonabile şi mâncăruri bune. Aparţinând Uniunii Judeţene a Cooperativelor de Consum, cele două localuri de cazare şi alimentaţie publică sunt administrate de Cooperaţia de Consum Drăgăşani. Cei care se ocupă de bunul mers al activităţii sunt şeful de unitate Dan Parpală şi contabila – şefă Elisabeta Uţă.
22 camere de două stele
Hotelul Rusidava oferă turiştilor sau celor care înnoptează „în trecere” în Drăgăşani, 22 de camere, dotate conform unei standardizări de două stele. „Celelalte camere, până la un total de 66, vor fi modernizate în anii următori, pentru că sunt «prinse» în programul de investiţii al Uniunii Judeţene a Cooperativelor de Consum. Vrem să modernizăm câte un etaj al hotelului în fiecare an, iar apoi să clasificăm activitatea de cazare la trei stele”, declară Dan Parpală. Cazarea în cameră single este de 80lei/noapte, iar în cameră dublă este de 100 lei/noapte. Pentru cei care optează şi pentru servirea micului dejun, preţul pentru o cameră dublă este de 130 lei/noapte.
Restaurant de 320 locuri
Restaurantului Hotelui Rusidava are o capacitate de 320 locuri, incluzând terasa. Barul unităţi oferă 42 de locuri, dar conducerea intenţionează să mărească capacitatea cu încă 80. „Oferim turiştilor şi localnicilor meniul zilei, precum şi preparate tradiţionale. Ne descurcăm cu fonduri proprii, obţinute mai ales din organizarea de nunţi şi alte evenimente, totalul anual al acestora fiind de 30”, a mai spus Parpală.
Unitatea este deservită de 16 persoane, iar Cooperaţia de Consum Drăgăşani mai are magazine în satele Voicești, Mădulari, Guşoieni şi Lungești. „Criza se simte şi la noi, în sensul că oamenii nu prea mai au bani. Mai bine merge activitatea vara, când pe terasă se servesc mici şi bere. Conducerea de la Vâlcea ne ajută moral şi tehnic, în sensul că asigură recepțiile la lucrările de modernizare, alege furnizorii cei mai ieftini”, a conchis contabila Elisabeta Uţă.