Tradiţie şi confort la Rusidava


dragasani• hotelul şi restaurantul din centrul municipiului Drăgăşani oferă mâncăruri bune şi cazare la preţuri rezonabile

În centrul municipiului Drăgășani, Hotelul și restaurantul Rusidava apar în calea turiștilor care tranzitează Drumul Naţional 64 cu preţuri rezo­nabile şi mâncăruri bune. Aparţinând Uniunii Judeţene a Cooperativelor de Consum, cele două localuri de cazare şi ali­men­taţie publică sunt admi­nistrate de Cooperaţia de Consum Drăgăşani. Cei care se ocupă de bu­nul mers al acti­vităţii sunt şeful de unitate Dan Parpală şi contabila – şefă Elisabeta Uţă.

22 camere de două stele

dragasani2Hotelul Rusidava oferă turiştilor sau celor care înnoptează „în trecere” în Drăgăşani, 22 de camere, dotate conform unei standardizări de două stele. „Celelalte camere, până la un to­tal de 66, vor fi modernizate în anii ur­mă­tori, pentru că sunt «prinse» în pro­gramul de investiţii al Uniunii Jude­ţene a Cooperativelor de Consum. Vrem să modernizăm câte un etaj al hotelului în fiecare an, iar apoi să clasificăm acti­vitatea de cazare la trei stele”, declară Dan Parpală. Cazarea în cameră single este de 80lei/noapte, iar în cameră dublă este de 100 lei/noapte. Pentru cei care optează şi pentru servirea micului dejun, preţul pentru o cameră dublă este de 130 lei/noapte.

Restaurant de 320 locuri

dragasani1Restaurantului Hotelui Rusidava are o capacitate de 320 locuri, incluzând terasa. Barul unităţi oferă 42 de locuri, dar conducerea inten­ţio­nează să mărească capacitatea cu încă 80. „Oferim turiştilor şi local­ni­cilor meniul zilei, precum şi preparate tradiţionale. Ne descurcăm cu fonduri proprii, obţinute mai ales din organi­za­rea de nunţi şi alte evenimente, totalul anual al acestora fiind de 30”, a mai spus Parpală.

Unitatea este deservită de 16 persoane, iar Cooperaţia de Consum Drăgăşani mai are magazine în satele Voicești, Mădulari, Guşoieni şi Lun­gești. „Criza se simte şi la noi, în sen­sul că oamenii nu prea mai au bani. Mai bine merge activitatea vara, când pe terasă se servesc mici şi bere. Con­ducerea de la Vâlcea ne ajută moral şi tehnic, în sensul că asigură recepțiile la lucrările de modernizare, alege furnizorii cei mai ieftini”, a conchis contabila Elisabeta Uţă.