Damila şi CSM au „îndulcit” week-end-ul iubitorilor sportului vâlcean


• Damila Măciuca – UTA Arad 1-0 (Codin ’23)

• CSM Rm. Vâlcea – FC Maramureş 5-0 (N’Kongue ’8, ’54, Neagoe ’61, Vasile ’65, Szabo ’90)
 

Astăzi, în cadrul etapei a XXI-a din Seria Vest a ligii secunde fotbal, Damila Măciuca (locul patru în clasament) a evoluat la Drăgăşani, în compania ocupantei poziţiei a treia, UTA Arad, în timp ce, pe stadionul „Municipal” din Râmnicu Vâlcea, CSM (locul al zecelea înaintea acestei runde) a întâlnit FC Baia Mare (un loc mai sus în clasament).

Ambele formaţii vâlcene se aflau încă de la pauză avantaj, conducând la limită, scor 1-0. Acest scorul a rămas neschimbat la Drăgăşani, Damila impunându-se în faţa celor de la UTA graţie reuşitei semnate de Adrian Codin (atacantul vâlcean a marcat în minutul 23, reluând cu capul în poarta celor de la UTA o centrare venită de pe partea dreaptă). În schimb, CSM Râmnicu Vâlcea s-a descătuşat după revenirea de la vestiare în faţa maramureşenilor. Pe lângă golul marcat de atacantul francez Christian N’Kongue în minutul 8, în contul municipalilor au mai „intrat” alte patru reuşite, autorii fiind N’Kongue (’54), Neagoe (’61), Vasile (’65) şi Szabo (’90).

În urma acestor rezultate, Damila Măciuca acumulează 28 de puncte, păstrează poziţia a patra în clasament, dar se apropie la numai un punct de adversara pe care tocmai a învins-o astăzi (UTA Arad) şi la trei de ACS Poli Timişoara, ocupanta locului secund, ultimul promovabil în Liga I.

Cu cele trei puncte obţinute după succesul la scor în faţa maramureşenilor, CSM Râmnicu Vâlcea ajunge la „cota” 21 în clasament şi urcă pe locul opt, la egalitate cu ocupanta poziţiei a şaptea, FCM Târgu Mureş.