45 de candidați pentru funcțiile de conducere în școlile din județ NU AU PROMOVAT PROBA SCRISĂ


Alți 127 de candidați au promovat acest examen, iar un candidat nu s-a prezentat la concurs
Vineri, 15 octombrie 2021, cu începere de la cu ora 10.00, la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” s-a desfășurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Vâlcea. Concursul s-a desfășurat în condiții cu totul și cu totul special deoarece, tocmai vineri, liceul râmnicean a trecut la învățământul online din cauza numărului ridicat de infecții cu Coronavirus (atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice).
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea ne-au anunțat că au fost validați pentru a participa la concurs 185 de candidați (184 în județul nostru și un candidat în alt județ). S-au prezentat și au finalizat proba scrisă 173 de candidați. S-au înregistrat nouă absenți și două solicitări pentru sesiunea specială. Au fost evaluați 172; iar un candidat nu a participat la evaluare.
Dintre candidații prezenți, 127 au promovat proba scrisă, în această sesiune, înainte de contestații, obținând cel puțin nota șapte; iar alți 45 au fost declarați respinși (tot înainte de formularea contestațiilor).

Nu au fost candidați eliminați!

Reprezentanții IȘJ Vâlcea ne-au mai anunțat că procentul de promovare la nivel județean este de 73,4%. La nivel național, s-a înregistrat un procent de promovare de 65,8% (de asemenea, aceste rezultate sunt valabile înainte de soluționarea contestațiilor).
Merită amintit și faptul că, la concursul organizat în județul Vâlcea, nu au fost eliminați candidați pentru fraudă sau tentativă de fraudă!
Biroul de informare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea