IȘJ Vâlcea organizează PROBA SPECIALĂ a concursului pentru directorii de școli


Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea ne-au anunțat că joi, 28 octombrie 2021, se va desfășura proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul nostru. Această probă este organizată în mod special pentru candidații care, la data de 15 octombrie 2021, erau în carantină sau izolare și, în mod evident, nu au avut posibilitatea de a participa la concurs.
În conformitate cu Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea ne-au mai comunicat următoarele:
• locația de desfășurare a probei scrise este Colegiul Național „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea;
• accesul candidaților în săli se face în intervalul orar 09.00 – 09.30, pe baza cărții de identitate;
• instructajul candidaților se efectuează în intervalul orar 09.30 – 09.50;
• proba scrisă se desfășoară începând cu ora 10.00 și durează maximum 120 de minute;
• evaluarea se va realiza în prezența candidaților, imediat după susținerea probei scrise;
• depunerea contestațiilor se poate face după evaluarea lucrărilor;
• soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale se va face vineri, 29 octombrie 2021.

45 de candidați pentru funcțiile de conducere în școlile din județ nu au promovat
proba scrisă a primei «sesiuni» a concursului

Vineri, 15 octombrie 2021, cu începere de la cu ora 10.00, la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” s-a desfășurat proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Vâlcea. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea ne-au anunțat că au fost validați pentru a participa la concurs 185 de candidați (184 în județul nostru și un candidat în alt județ). S-au prezentat și au finalizat proba scrisă 173 de candidați. S-au înregistrat nouă absenți și două solicitări pentru sesiunea specială. Au fost evaluați 172; iar un candidat nu a participat la evaluare.
Dintre candidații prezenți, 127 au promovat proba scrisă, în această sesiune, obținând cel puțin nota șapte; iar alți 45 au fost declarați respinși.
Biroul de informare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea