LEMNE FĂRĂ ACTE pe drumurile din Malaia. Polițiștii au aplicat amenzi de zeci de mii de lei!


În perioada 13-15 octombrie 2021, angajații Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea și cei ai Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu delegați din partea Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, au organizat și desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase, în județul Vâlcea.
Cu această ocazie a fost verificată respectarea dispozițiilor legale de către agenții economici pe linia exploatării, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase. Au fost controlați doi agenți economici, cu obiect de activitate în domeniul forestier și un ocol silvic, fiind efectuate mai multe controale și pe linia circulației materialului lemnos pe drumurile forestiere în comuna Malaia.

Ce au descoperit polițiștii?

În urma verificărilor efectuate, au fost constatate opt infracțiuni silvice și au fost aplicate patru amenzi, în valoare totală de 21.000 de lei. S-a dispus măsura complementară de confiscare a unui volum total de 67,03 metri cubi de material lemnos, specia molid, care a fost predat organelor silvice.
„Polițiștii au acționat și în ziua de 14 octombrie 2021, în intervalul orar 17.00-20.00, alături de polițiști din cadrul celorlalte servicii, polițiilor municipale și orășenești, secțiilor de poliție rurală și a posturilor de poliție comunală. Au fost efectuate 30 de controale pe drumurile publice privind legalitatea transportului de materiale lemnoase. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 15 de sancțiuni contravenționale, iar valoarea amenzilor a ajuns la un total de 8.460 lei”, ne-au informat angajații Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea