11 vâlceni sunt diagnosticați cu COVID-19. Peste 300 au fost testați


Ultimele date emise de Prefectura Vâlcea atestă că numărul persoanelor diagnosticate cu CIVID-19 în județul nostru este de 11. Cele mai noi – două la număr au fost înregistrate pe 8 aprilie, din rândul personalului auxiliar al secției ORL. Aceste două persoane au o stare generală bună, fiind internate la Spitalul Județean de Urgență – Boli Infecțioase.
Conform informațiilor emise de DSP Vâlcea, în acest moment, pe teritoriul județului, se află 1.805 persoane în izolare și monitorizare medicală la domiciliu și 616 în carantină instituționalizată. Momentan, atât persoanele aflate în centrele de carantină cât și cele aflate în izolare la domiciliu nu prezintă simptome respiratorii asemănătoare infecției cu COVID – 19. Mai mult, in ultimele 24 de ore, au ieșit din carantină două persoane, starea acestora de sănătatea fiind bună și nu reprezintă un pericol pentru populație.
Legat de cazurile de infectare cu noul coronavirus de pe secția ORL, încă de la primul caz confirmat din cadrul unității sanitare, s-au luat următoarele măsuri: dezinfecția secției, testarea și izolarea la domiciliu a personalului medico-sanitar. Până acum, la nivelul județului Vâlcea, au fost testate 305 persoane (din centrele de carantină sau persoane aflate în izolare la domiciliu cu simptomatologie).

Vâlcenii tot nu stau în case. Polițiștii îi amendează!

De asemenea, au continuat și acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de starea de urgență instituită pe teritoriul României pentru prevenirea și combaterea infecției cu noul coronavirus, în urma acestora fiind sancționate contravențional 133 de persoane care au încălcat dipozițiile ordonanțelor militare privind restricționarea circulației. Valoarea acestor sancțiuni se ridică la peste 230.000 de lei. Polițiștii vâlceni au continuat și acțiunile de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind verificate 1.585 de persoane din 752 de locații. Precizăm că, de la debutul pandemiei și până acum, pentru nerespectarea măsurilor impuse de starea de urgență, în județul Vâlcea au fost aplicate peste 1.800 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de circa 3,5 milioane de lei.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Prefecturii Vâlcea