Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

5 martie 2021

Ziua de Curățenie națională, marcată și la Vâlcea


Pe data de 15 septembrie, va fi organizată Ziua de Curățenie Națională, în cadrul Campaniei World Cleanup Day – Ziua de Curățenie Globală. Evenimentul internațional este organizat sub egida „Let’s do it, România” de Asociația «Viitorul în Zori», în colaborare cu Ministerul Mediului, și sub egida Programului Națiunilor Unite pentru Mediu – UNEP, fiind cel mai ambițios proiect civic de mediu realizat vreodată la nivel mondial. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația globului pentru a produce o schimbare reală de comportament.
În România, obiectivul organizatorilor constă în mobilizarea a 1 milion de voluntari, care vor participa activ la acțiunea de curățenie. La nivelul județului nostru, reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea a organizat, pe 10 septembrie, o ședință la care au fost invitați să participe reprezentanți ai primăriilor din județ, ai Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu și ai operatorilor de salubritate.
La Ziua de Curățenie Națională din cadrul World Cleanup Day – Ziua de Curățenie Globală, care se va desfășura în data de 15 septembrie, vor participa și angajați ai Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea. Voluntarii și persoanele dornice să participe se pot alătura angajaților APM Vâlcea. Datele ne-au fost furnizate de către Alin Voicescu, director APM Vâlcea.

Etichete: ,

Alte articole de la Actualitate