ZI GREA PENTRU POMPIERI: o intervenție la aproape fiecare oră


În cursul zilei de marți, 8 septembrie 2020, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 20 de situaţii de urgenţă. Echipajele au intervenit pentru: două afecțiuni cardiace, două accidente rutiere, opt traumatisme și opt diverse afecțiuni medicale.
Printre intervențiile deosebite la care au participat angajații ISU Vâlcea se regăsește un accident rutier petrecut noaptea trecută în localitatea Grădinari, sat Petculești (județul Olt). Un autoturism a intrat în coliziune cu un stâlp de alimentare cu energie electrică. În urma impactului, a rezultat o victimă – conducătorul auto. Paramedicii au acționat pentru acordarea de îngrijiri medicale preliminare șoferului. În același timp, au izolat zona deoarece pe carosabil erau mai multe cabluri de alimentare cu energie electrică, existând pericolul electrocutării persoanelor care s-au adunat în zonă. În sprijin a fost solicitată și o echipă de la furnizorul de energie electrică, pentru înlăturarea pericolului electrocutării.
După acordarea primului ajutor calificat, atât victima accidentului, cât și celelalte persoane asistate au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.