Du-te la...
Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 mai 2020

„Voi organiza competiții sportive pentru persoanele cu handicap”


• susține Bogdan Marinescu, director DJST Vâlcea
Și-n acest an, unul din obiectivele conducerii Direcției Județene de Sport și Tineret Vâlcea îl reprezintă ajutorarea persoanelor cu dizabilități, fapt pentru care directorul Bogdan Marinescu s-a gândit la organizarea unor competiții sportive dedicate acestor oameni cu nevoi.
„În toate ramurile sportive aș vrea să aduc în atenție și persoanele cu handicap. Aș vrea să organizez întreceri pentru copiii, dar și pentru adulții cu dizabilități. Asta este dorința mea: aceea de a-i ajuta pe cei cu probleme. Mă refer inclusiv la cei cu autism, cu sindromul Down, iar la final să le oferim echipamente sportive. În primul rând, echipamente sportive, pentru că sunt mult mai încântați decât de medalii, cupe…În plus, unii cu handicap chiar practică sportul. Chiar și cei supraponderali trebuie să se dedice sportului, dar la nivelul lor”, a declarat Bogdan Marinescu, director DJST Vâlcea. Ar mai fi de amintit și faptul că, periodic, reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret a județului Vâlcea au organizat întreceri sportive. Acestea au vizat promovarea și practicarea sportului de masă, vizați fiind, în special, elevii din mediile primar, gimnazial și liceal. În plus, la finalul tuturor competițiilor sportive, participanții care s-au făcut remarcați prin rezultate deosebite au fost recompensați cu diplome, medalii, cupe, echipament sportiv și chiar premii în bani.

Vâlcenii se vor întrece la Memorialul „Bobo și Viorica Enescu”

O primă competiție va avea loc pe 23 aprilie, fiind vorba despre Memorialul „Bobo și Viorica Enescu”, urmând ca, pe data de 8 mai să fie organizată Cupa de popice, în colaborare cu Asociația nevăzătorilor. În septembrie, pe data de 10, va fi organizată o altă competiție, tot cu sprijinul Asociației nevăzătorilor, când mai multe persoane cu handicap, în cărucioare cu rotile, se vor întrece într-o cursă. Calendarul conducerii DJST Vâlcea cuprinde și alte întreceri dedicate persoanelor cu dizabilități, competiții de care vom mai aminti.

Etichete: , ,

Alte articole de la Sport