Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 septembrie 2020

„Viperele albastre” au început campionatul cu o remiză spectaculoasă


• Vâlcea putea să își treacă în cont o victorie prețioasă, dar a fost egalată în ultimele minute

Sâmbătă, pe stadionul „Motorul” din Arad, UTA „Bătrâna Doamnă” și CS Municipal Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit în prima etapă a noii ediții a ligii secunde de fotbal românești. Partida care a opus două dintre cele mai puternice formații ale sezonului trecut din Seria Vest a aceleiași întreceri a fost una care a oferit spectaculozitate, dar și ingredientele principale ale fotbalului – golurile – încă din primele minute. În fața a peste 700 de arădeni veniți să urmărească disputa, după nici 200 de secunde trecute de la fluierul de start al centralului sătmărean Florin Mazilu, arădenii au deschis scorul. Man a primit o centrare foarte bună și din interiorul careului mare râmnicean a reluat un balon care l-a lăsat spectator pe portarul Muțiu.
După primirea rapidă a golului, fotbaliștii vâlceni au fost cei care au preluat inițiativa și au pus multe probleme gazdelor. „Viperele albastre”, așa cum sunt alintați jucătorii pregătiți de antrenorul Jerry Gane, au arătat că știu să „muște” cât se poate de serios din adversar. Bogdan Geantă a finalizat cu gol o fază ofensivă excelent construită de către râmniceni, experimentatul vârf de atac restabilind egalitatea în minutul 20. Reușita sa a fost foarte frumoasă, balonul intrând în plasă pe la colțul scurt al porții arădene, aproape de vinclu. Minutele rămase până la pauza întâlnirii au fost destul de tensionate, ambele echipe încercând să marcheze pe contre. De menționat faptul că în minutul 43, gazdele au primit lovitură de la unsprezece metri. Lovitura a fost bine executată, dar portarul Muțiu s-a întins perfect și a reușit să îi împiedice pe arădeni să treacă în avantaj.

Repriza secundă a oferit încă două goluri
După revenirea de la vestiare, jucătorii au arătat că nu sunt mulțumiți cu rezultatul de egalitate (1-1) care era afișat pe tabela de marcaj. Ambele grupări au continuat jocul pe contre și nu au făcut economie de efort. Atât UTA, cât și CSM au trecut în câteva rânduri pe lângă marcarea altor goluri, Vâlcea fiind echipa mai curajoasă. Iar cum golul a plutit în aer minute bune la poarta arădenilor, acesta a și venit în cele din urmă. S-a întâmplat în minutul 73, când juniorul Cârstea a reluat spectaculos, din plonjon, un balon care s-a dus glonț în poarta arădenilor.

UTA a marcat în superioritate numerică
Peste numai câteva minute de la momentul în care Cârstea marca, probabil, cel mai important gol a carierei sale de până acum, CS Municipal rămânea în inferioritate numerică. Un alt tânăr de perspectivă din echipa noastră, Drăghici, a fost avertizat cu cartonaș galben, la un exces de zel al arbitrului de centru. Astfel, din preajma minutului 80, arădenii au beneficiat de om în plus iar atacurile la poarta noastră s-au înmulțit. Deși puteau și chiar meritau să plece cu toate cele trei puncte de pe stadionul „Motorul”, vâlcenii au clacat chiar în ultimele minute ale întâlnirii. În minutul 88, experimentatul Curtuiuș de la gazde a marcat golul care a consfințit și rezultatul final. Și așa Vâlcea a avut șansa de a puncta în minutele de prelungiri, chiar și în inferioritate numerică. Totuși, sorții nu au mai fost de partea noastră, iar meciul s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, scor 2-2. Rezultat care, după aspectul jocului, ar trebui să le mulțumească mai mult pe gazde, arădenii putând să spună că au câștigat un punct pe care nu îl prea meritau.
CS Municipal Râmnicu Vâlcea obține, la rândul ei, un punct important de pe terenul unei echipe care, sezonul trecut, s-a dovedit o „nucă” greu de spart pe teren propriu. Mai mult, în urma rezultatului pozitiv obținut la Arad, CSM și-a mai spălat din rezultatele aproape rușinoase pe care le înregistrase în meciurile de pregătire din pauza competițională, rezultate care îi îngrijoraseră destul de tare pe inimoșii suporteri care vin de fiecare dată la meciurile echipei lor favorite. Obiectivul grupării râmnicene în acest sezon este clasarea pe un loc cât mai bun în ierarhia finală a ligii secunde de fotbal.

Caseta tehnică
CSM Râmnicu Vâlcea: Muțiu – Samson, Pârvulescu, Neag, Dumitrașcu – Drăghici, Vasile – Cârstea, Stana, Ceapă și Geantă.
UTA „Bătrâna Doamnă” Arad: Miron – Costin, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Man, Copil – Rus și Curtuiuș.
Arbitri: Florin Mazilu (Satu Mare) – central; Marius Marica (Bistrița Năsăud) și Doru Lucaciu (Cluj) – asistenți.
Observatori: Dan Monea (Cluj) și Mircea Sârbu (Hunedoara).
Rezultatele înregistrate în prima etapă a ligii secunde
UTA Bătrâna Doamnă Arad – CSM Râmnicu Vâlcea 2-2
CS Afumați – Șoimii Pâncota 16-0
ASU Poli Timișoara – Chindia Târgoviște 3-4
Olimpia Satu Mare – Metalul Reșița 5-0
Juventus București – CS Mioveni 4-1
CS Balotești – ACS Berceni 4-1
Unirea Tărlungeni – Foresta Suceava 4-1
Sepsi Sfântu Gheorghe – FC Brașov 2-3
Dunărea Călărași – Dacia Unirea Brăila 1-2
Luceafărul Oradea – Academica Clinceni*
*amânat

Alte articole de la Fotbal