Violența în sportul vâlcean, luată la puricat


La finalul săptămânii trecute, Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea a găzduit întâlnirea Comisiei Județene de Acțiune Împotriva Violenței în Sport. Au fost prezenți: subprefectul Aurora Gherghina, consilierul Ioan Filip – Instituția Prefectului și profesorul Bogdan Marinescu, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vâlcea. Alături de aceștia, au mai participat reprezentanții asociațiilor sportive județene, ale cluburilor sportive, structurilor de ordine publică și ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Vâlcea.
La începutul întâlnirii, a fost prezentată activitatea fiecarei structuri sportive, constatându-se că, în ultima perioadă, nu s-au înregistrat acte violente. S-a subliniat faptul că între structurile sportive și forțele de ordine există o bună colaborare, care a dus la evitarea situațiilor cu potențial conflictual. „Reprezentantul HCM Râmnicu Vâlcea, Marian Joița, a ținut ă specifice faptul că la meciurile oficiale nu au existat incidente care să genereze conflicte, mulțumind forțelor de ordine pentru implicare, dar și fanilor pentru comportamentul adecvat”, se arată într-un comunicat de presă transmis pe această temă.

Prevenția consumului de droguri, la ordinea zilei

A fost abordată inclusiv problema practicării sportului în timpul liber, pe terenurile aflate în posesia școlilor, în vederea identificării unor soluții potrivite. O altă temă dezbătută a fost aceea a consumului de substanțe interzise. Subcomisarul Ionuț Pîslaru – reprezentantul CPECA, alături George Popa și Cătălin Dănălache – reprezentanții Inspectoratului de Poliție Vâlcea au oferit detalii în acest sens. Astfel, se poate vorbi despre o scădere a consumului de substanțe etnobotanice, îngrijorătoare fiind creșterea consumului de cannabis. Și mai grav ar fi faptul că, pe raza județului nostru, în ultimul timp, au fost descoperite mai multe culturi de cannabis! „Aici putem sublinia din nou buna colaborare dintre instituții, având în vedere că, în paralel cu destructurarea acestor rețele de cultivatori și distribuitori, se lucrează la prevenție în școli. Reprezentanții CPECA, DJST Vâlcea, IPJ Vâlcea și IȘJ Vâlcea le-au prezentat elevilor riscurile la care se expun, prin organizarea de seminarii pe tema consumului de droguri”, se mai arată în comunicatul de presă.

Se insistă pentru ca părinții să petreacă mai mult timp alături de copii

Conform organizatorilor întâlnirii, s-a pus în discuție și necesitatea unor perioade de timp mai însemnate pe care părinții să le petreacă alături de copii. Acest timp ar fi vital pentru ca micuții să nu intre în anturaje în care se încurajează consumul de droguri. „Timpul de calitate petrecut în familie ar duce și la un control mai bun în ceea ce privește gadget-urile. Astfel, s-ar comunica direct cu copilul, fără a mai fi nevoie de aparatura performantă, care să faciliteze accesul către o lume virtuală plină de pericole. Și pe această temă au fost organizate seminarii, care să le expună celor vizați pericolele la care se expun”, se anunță în finalul comunicatului de presă.