Vin banii: se construiește o centură ocolitoare a Râmnicului


La solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Consiliul Județean Vâlcea va emite Certificatul de Urbanism pentru investiția „Varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea”, proiect cu o valoare estimată la aproximativ 53 milioane euro. Traseul viitorului drum, cuprins în Master Planul General de Transport al României, aprobat în anul 2016, va ocoli municipiul Râmnicu Vâlcea, va traversa comunele Budești și Dăești, pentru a face legătura cu DN 7, la Seaca.

 

Traficul greu ar fi scos de la periferia Râmnicului

 

Despre importanța construirii căii rutiere care va reprezenta viitoarea centură a municipiului, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a oferit câteva informații: „Se fac primele demersuri pentru scoaterea traficului care se desfășoară pe DN 7 (E81) în afara municipiului Râmnicu Vâlcea. Pregătim documentația pentru emiterea Certificatului de Urbanism pentru «varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea», un viitor drum care va decongestiona arterele rutiere din interiorul municipiului Râmnicu Vâlcea, dar și al orașului Călimănești, sufocate de traficul de tranzit. Potrivit documentaţiei tehnice, varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea va avea două benzi de circulație pe sens, benzi de încadrare, acostamente și parapeți de protecție”.

 

Și numărul accidentelor va scădea!

 

Pe lângă importanța fluidizării traficului rutier și a optimizări timpilor de circulație ai celor care vor tranzita periferia Râmnicului, «mutarea» traficului rutier greu la o distanță suficient de mare față de zona urbană vine și cu un alt avantaj care este poate cel mai important dintre toate: scăderea numărului accidentelor!
„Practic, prin realizarea acestei investiții, nu numai că se vor îmbunătăți condițiile de siguranță în trafic, dar se va reduce atât numărul de accidente, cât și gradul de poluare în interiorul localităților”, a mai declarat pe marginea acestui subiect Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Județean Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al CJ Vâlcea