Viitoarele stele ale handbalului feminin mondial se întrec la Vâlcea


• Sala Sporturilor găzduiește prima ediție a Trofeului Carpați pentru junioare

La aproape patru ani de la dispariția legendarei echipe a Oltchimului, Râmnicul revine pe „radarul” handbalului feminin internațional. În aceste zile de week-end, de vineri până duminică, în Sala Sporturilor „Traian” va fi organizată prima ediție a Trofeului Carpați pentru junioare. Evenimentul organizat în județul nostru se anunță unul de calibru, aici urmând să fie prezente patru dintre cele mai puternice echipe de junioare Under 17 ale planetei. Este vorba despre Rusia, Norvegia, Polonia și România.

Declarații înaintea turneului

Așa cum ați aflat la momentul oportun din paginile cotidianului nostru, marți, la Sala Sporturilor „Traian” s-a desfășurat conferința de presă premergătoare acestui turneu internațional desfășurat sub egida Federației Române de Handbal. În rândurile următoare, prezentăm câteva declarații oferite de oficiali ai echipei noastre, precum și de către jucătoare.
Ion Ivan, antrenor principal România Under17: „Fetele noastre sunt conectate la acest eveniment și vor să dea totul să facem o figură frumoasă, să demonstrăm că facem parte din elita handbalului mondial juvenil. Când spui Norvegia și Rusia, te duci cu gândul deja la un nivel de finală de Campionat European sau Mondial. Faptul că le întâlnim la noi acasă, la Trofeul Carpați, ne bucură deoarece ne dă șansa să ne exprimăm potențialul într-o companie selectă”.
Marius Dănuleț, antrenor secund România Under 17: „Obiectivul este să facem jocuri de înaltă calitate, să mulțumim publicul vâlcean, unul avizat în handbal. De asemenea, vrem să îi mulțumim și pe cei care au făcut eforturi să ofere condiții de top pentru organizarea acestui turneu aici”.
Andrea Târșoagă – inter: „Este un turneu important în care ne putem măsura forțele cu echipe foarte valoroase și importante pe plan european. Ne-am pregătit bine în aceste două săptămâni și dorim să realizăm partide reușite”.
Daniela Marin, pivot: „Totul depinde de noi, suntem propriul adversar. Dacă jocul va merge ok în echipa noastră și eliminăm greșelile individuale, vom avea rezultate la Trofeul Carpați”.

Informații pentru iubitorii handbalului: cum se pot achiziționa biletele?

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Federației Române de Handbal au oferit mai multe informații utile persoanelor interesate să asiste la meciurile turneului internațional din tribunele Sălii Sporturilor din Râmnicu Vâlcea.
„Biletele se pot achiziționa online de pe site-ul eventim.ro și din rețeaua magazinelor partenere. Prețul unui bilet este de 5 lei/zi, iar un abonament pentru cele trei zile de handbal spectacol costă doar 12 lei. Biletele se pot cumpăra în ziua partidelor și direct de la casele de bilete ale Sălii Traian. Copiii sub 15 ani au intrare liberă în limita locurilor disponibile”, se arată în comunicatul de presă.

Programul turneului

Vineri, ora 16.00
Rusia – Norvegia
Vineri, ora 18.15
Polonia – România
Sâmbătă, ora 16.00
Norvegia – Polonia
Sâmbătă, ora 18.15
România – Rusia
Duminică, ora 11.00
Rusia – Polonia
Duminică, ora 13.15
Norvegia – România
Duminică, ora 15.00
Festivitatea de premiere