Victorie la scor pentru CS Oltchim


• galacticele au câştigat fără emoţii partida cu CSM Ploieşti (scor 36-21)

Luni, 29 octombrie, campioana României a disputat în avans partida programată în cadrul etapei a VII-a din Liga Naţională de handbal feminin. Sportivele pregătite de Jakob Vestergaard s-au deplasat la Plopeni, în judeţul Prahova, acolo unde au întâlnit gruparea CSM Ploieşti.

Oboseala acumulată în urma dificilului meci din Liga Campionilor, câştigat sâmbătă în Danemarca, şi-a pus într-o anumită măsură amprenta asupra evoluţiei chimistelor, mai ales în prima repriză a întâlnirii de la Plopeni. Campioanele României au intrat la „cabine” cu un avantaj de numai trei goluri (14-11), însă şi-au „năucit” adversarele după pauză, atunci când şi-au demonstrat cu prisosinţă diferenţa de experienţă şi mai ales de valoare. CS Oltchim s-a impus în cele din urmă la un scor destul de confortabil, tabela de marcaj indicând la final 36-21 în favoarea galacticelor din Vâlcea.

Cele mai importante marcatoare pentru Oltchim au fost: Ionela Stanca 7 goluri, Alexandrina Barbosa 6, Cristina Neagu 5, Adriana Nechita 5, Aurelia Brădeanu 4, Allison Pineau 3.

Chimistele, pe primul loc în Liga Naţională

În urma acestui succes, CS Oltchim păstrează poziţia de lider al campionatului intern, cu 12 puncte acumulate după primele şapte etape (vâlcencele au stat în runda a II-a). Pe podiumul clasamentului se mai află formaţiile HCM Baia Mare şi HC Dunărea Brăila, cu 10, respectiv 8 puncte.

Următorul meci pentru CS Oltchim va avea loc duminică, 4 noiembrie. Acesta se va disputa în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea şi va conta pentru etapa a IV-a a grupelor Ligii Campionilor; adversarele vâlcencelor urmând să fie danezele de la Randers HK. Conform site-ului oficial al clubului, biletele pentru acest joc se vor pune în vânzare începând de mâine, 2 noiembrie, de la ora 09.00.

Posting....