„Vicele” Persu i-a făcut „leneși” pe directorii din Consiliul Județean


• veteranul pesedist a tocat mărunt pseudo Strategia de Dezvoltare Economică și Socială a Vâlcii 2015 – 2022
• supărarea sa pe aparatul de specialitate vine din faptul că nici măcar una din sugestiile și ideile cu care a venit nu au fost luate în considerare
• pentru consilierul liberal Dumitru Tărășenie este vorba de o strategie „destul de completă”

Controversatul document pe care ar trebui să se sprijine dezvoltarea județului nostru în următorii ani a născut discuții aprinse în ședința ordinară a CJ de vineri dimineață. După cum era de așteptat, Opoziția de stânga a trecut din start la atac prin vocea veteranului Dumitru Persu. Intervenția acestuia avut, mai mult, un caracter personal, vicele pesedist fiind supărat foc pentru că i-au fost respinse toate ideile cu care s-a prezentat la dezbaterile Strategiei: de la infrastructură, la sănătate sau educație. Pentru că nici măcar una dintre soluțiile sale nu au fost acceptate, Persu i-a făcut „leneși” pe directorii din cadrul CJ, același aparat de specialitate pe care ,până în urmă cu jumătate de an, îl lăuda la orice ședință.  Lovit în orgoliul celui care a luat parte la mai toate Strategiile făcute de CJ în ultimii… foarte mulți ani, primul pesedist al legislativului a tunat că se lucrează cu date de la începutul anilor 2000, atât la nivel de infrastructură dar și de sănătate sau educație. Din motive care ne scapă de la o simplă lectură a documentului, consilierii „arcului PNL” s-au încăpățânat să apere Strategia. Printre rânduri, au recunoscut totuși că nu este altceva decât o simplă ciornă asupra căreia trebuie și se va interveni la fiecare șase luni, cu idei și sugestii pe care nu se știe cine le va pune în aplicare vreodată. Pentru consilierul liberal Dumitru Tărășenie este vorba de o strategie „destul de completă” fapt care nu poate decât să ne liniștească pentru viitor, nu și pentru gramatica sau logica alesului PNL. Prin mașina de tocat a majorității, documentul a trecut fără probleme cu 17 voturi contra 11.

Un drum cam scump pentru PSD
Consilierii pesediști din CJ au ridicat din sprâncene vineri dimineața, atunci când li s-a propus spre aprobare un proiect de hotărâre prin care se acordau 300.000 lei pentru pietruirea unui drum de interes local Sâmnic, sat Racovița, punct Sofianu. Prin vocea lui Adrian Bușu, aceștia au argumentat că li s-au oferit explicații juridice pentru această sumă, nu date tehnice prin care să se justifice aprobarea a trei miliarde lei vechi pentru o pietruire de un kilometru.
Suma extrem de piperată pentru o simplă pietruire a unui singur kilometru a fost justificată prin finalizarea unei investiții creatoare de peste 1500 de muncă. Subțire argument, oricum. Proiectul a fost aprobat cu unanimitate de voturi.

Demisie votată prin hotărâre de Consiliu Județean
După cum vă informam și în edițiile precedente, consilierul județean Teodor Trancă – fost prim-procuror al judeţului Vâlcea a fost condamnat marți, 9 iunie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Acesta a fost trimis în judecată în anul 2011, fiind acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă în formă continuată. Teodor Trancă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Pe cale de consecință, Trancă și-a depus demisia din CJ în cursul zilei de marți, 28 iulie. Fiind vorba de un act unilateral, colegii săi din legislativ ar fi trebuit doar să ia act de acest gest. Ca să vă faceți o idee despre modul cum decurg lucrurile prin Consiliu, demisia  fost supusă votului sub forma unui „Proiect de hotărâre privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean”.